Добавени събития

• "Б" група: Дунав (Русе) 2-2 Добруджа (Добрич): 28 Април, 2016

Автор Тема: Дунав (Русе) - Добруджа (Добрич) 2:2  (Прочетена 20282 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

NITRO

• Фен
  • Публикации: 3750
  • Одобрение: +128/-25
    • Профил
Re: Дунав (Русе) - Добруджа (Добрич) [28.04 || 17.00]
« Отговор #15 -: 24 Април, 2016, 23:06 »
За съжаление ще чакаме математическа промоция поне до петък, тъй като тогава е гостуването на Поморие срещу Нефтохимик. От тази гледна точка беше по-добре и нашият мач да е в петък, но да не изпадаме в подробности - влизаме безапелационно в А група и никой никъде няма да ни спре!

FCD

• Фен
  • Публикации: 4069
  • Одобрение: +138/-32
    • Профил
« Отговор #16 -: 24 Април, 2016, 23:11 »
Няма значение. Така или иначе ние ще станем свидетели в четвъртък, тъкмо евенутално ще имаме богат материал за разискване 24 часа, за приготвяне на чаши, бъклици, дрян и т.н...  ;D Ако пък това е целта, не е лош мотив да се играе петък, но каквото решат. Ние сме си все на стадиона, да му мислят тези, които биха изпуснали тази душевна благинка.  :)

FCD

• Фен
    • Профил
« Отговор #17 -: 24 Април, 2016, 23:18 »
А и имам още два вътрешни мотива да се моля на Господ това да се случи още сега.

Първото е, че би бил знаков дар свише от Господ-Бог точно преди Възкресение Христово за това, което ни отне, може би за наказание, 25 години. И точно заради това като вярващ не разглеждам добре разпети петък, за да не Го разгневим.

Второто е, че колкото по-рано сме в "А" група, толкова по-рано няма измъкване от оправдания и ще има повече време да се започват реални приготовления и дейности по стадиона.

El rio gigante

• Фен
  • Публикации: 10558
  • Одобрение: +180/-52
    • Профил
« Отговор #18 -: 24 Април, 2016, 23:18 »
Ами май по-добре е така. Дори да изпуснат някоя и друга минута от началото, после ще дойдат хората. Много от тях ще направят пък постъпки да се освободят по-рано. На Поморие беше нещо подобно, но бяхме значително повече, отколкото с Банско.

Разглеждайки този мач се очертава доста интересен поради шест причини:
1. Съперник, който ни е "черна котка" и играем по-трудно. Макар че едвам не ги отнесохме есента и се промъкнаха през иглени уши някак си, но... черна котка и т'ва е.
2. Традиционен добре познат съперник.
3. И двата отбора преследват взимане на някакви точки - ние направо три, а те - поне една.
4. От изхода на този мач зависи дали интригата на върха и долу ще се разплете, или ще се заплете още повече.
5. Възможно е при загуба от нас и ако други се възползват, точно ние да ги засилим към В група.

И 6-та най-важна причина:
Русенци, елате да подкрепите в този мач "драконите", защото, при немалко вероятно стечение на обстоятелствата, е възможно още в четвъртък да станете свидетели на историческо събитие за града - а именно триумфалното завръщане на Русе в "А" група!

Специално този мач есента в Добрич изобщо не заслужавахме да го спечелим и справедливо завърши наравно, нищо че ни изравниха буквално в последната секунда на мача. За мен това беше най-слабият ни мач за целия сезон. Не, че Добруджа направиха нещо, но ние също и общо-взето беше много закономерен хикс.
Only the dead fish follow the stream

FCD

• Фен
    • Профил
« Отговор #19 -: 24 Април, 2016, 23:24 »
Да, спомням си разказа ти, понеже ти присъства там, а аз не съм, но така или иначе сме им водили до последно и пак този пусти ни късмет за секунди. Защото в онзи мач, ако бяхме взели трите точки, в следващия, който по ирония на съдбата се явява пак със същия съперник, можеше да си позволим лукса и поне за хикс. Но нищо, така сега е по-сладко. Когато и да е завръщането в "А" група, то трябва да е триумфално с една хубава победа.

NITRO

• Фен
    • Профил
« Отговор #20 -: 24 Април, 2016, 23:24 »
А и имам още два вътрешни мотива да се моля на Господ това да се случи още сега.

Първото е, че би бил знаков дар свише от Господ-Бог точно преди Възкресение Христово за това, което ни отне, може би за наказание, 25 години. И точно заради това като вярващ не разглеждам добре разпети петък, за да не Го разгневим.

Второто е, че колкото по-рано сме в "А" група, толкова по-рано няма измъкване от оправдания и ще има повече време да се започват реални приготовления и дейности по стадиона.
Представям си заглавията: "След 25 години ходене по мъките Дунав Русе възкръсна" и други подобни. 8)

El rio gigante

• Фен
    • Профил
« Отговор #21 -: 24 Април, 2016, 23:29 »
Да, спомням си разказа ти, понеже ти присъства там, а аз не съм, но така или иначе сме им водили до последно и пак този пусти ни късмет за секунди. Защото в онзи мач, ако бяхме взели трите точки, в следващия, който по ирония на съдбата се явява пак със същия съперник, можеше да си позволим лукса и поне за хикс. Но нищо, така сега е по-сладко. Когато и да е завръщането в "А" група, то трябва да е триумфално с една хубава победа.

Е, да ама да не забравяме по-рано пък как беше наш ред да победим в последната минута в Банско, така че пито-платено общо-взето :)

NITRO

• Фен
    • Профил
« Отговор #22 -: 24 Април, 2016, 23:33 »
Това са нормални неща във футбола и не бива от една-две изпуснати победи да се правят драми. Доказахме, че сме най-постоянният отбор в групата и заслужено ще играем в елита догодина, без да чакаме специални покани, реформи, изключения от правилото и т.н.

El rio gigante

• Фен
    • Профил
« Отговор #23 -: 24 Април, 2016, 23:39 »
Е, много ясно - не може всеки мач да е брилянтен. Междудругото, говорих си пак с хора от щаба на Дунав и те ми казаха, че отборът ще играе наистина много красиво и атакуващо за феновете срещу Добрич и общо-взето момчетата дишат вече по-спокойно и затова последните кръгове са се поотпуснали да играят вече своята играта. Досега предните мачове са били само и единствена тактика и това как да изтръгнем максимума срещу всеки и атрактивността на футбола е била на последно място.
Не си мислете, че Мездра примерно са толкова слаби, там играят играчи като Тевия, Владислав Златинов и още доста със стаж в А група. Просто ние пак превключихме на стария начин на игра :)

FCD

• Фен
    • Профил
« Отговор #24 -: 24 Април, 2016, 23:40 »
Като се замисля сега колко мача тука се радвахме и страдахме, карахме се, "бихме се", после пак се прегръщахме, точно като в едно голямо семейство, но в крайна сметка сме били на прав път и всеки внесе някакъв колорит и мотив, за да мотивираме момчетата и да стигнем дотук да правим сметки за математическа промоция предсрочно. Трябва да сме винаги така сплотени и заедно ще успеем и занапред.  :) Напук на хейтърите. Ние сме в онази лодка, нали знаете? Само Дунав и само Дунав завинаги!  :)

NITRO

• Фен
    • Профил
« Отговор #25 -: 24 Април, 2016, 23:48 »
Ще ми се стадионът да се напълни поне наполовина и през целия мач всички мощно да скандираме и аплодираме влизането в А група. Четвъртък, 28 април да се превърне в истински празник за всички изстрадали последните 25 години фенове. САМО... ДУНАВ!!!

FCD

• Фен
    • Профил
« Отговор #26 -: 24 Април, 2016, 23:57 »
Мале... Осъзнавате ли каква "храна" отворихме за медиите през следващите дни? Хахаха!

NITRO

• Фен
    • Профил
« Отговор #27 -: 25 Април, 2016, 00:04 »
Не знам дали знаете, но за първото място отборът ще получи купа и златни медали. Няма да е още в четвъртък, но със сигурност ще бъде интересна церемония.

El rio gigante

• Фен
    • Профил
« Отговор #28 -: 25 Април, 2016, 00:04 »
Аз си страдам само от 12-на години, ама не мога да си представя тези фенове, дето са присъствали на последния ни мач в А група какво е чувството за тях. Дълги години се чудех какво ще е чувството, как ще реагирам ако някой ден го докараме до този момент и сега да ви кажа ми е много странно. Никога не си го представях така. Вълнението е огромно, но винаги съм си мислел, че ще треперим до последно, ще следим по радиото другите мачове и прочее. Никога не съм си мислел, че толкова брутално безкомпромисни и точни като часовник ще бъдем. Но вълнението пак си е огромно, много се радвам, защото буквално изстрадахме всичко с момчетата. Отбор, ръководство и публика са едно цяло и мисля, че това е нещото, което доведе до успеха. Защото колкото и да сме си говорили на висок тон, да сме си посочвали кривиците и какви ли не неща, на всички в общността ни им пука за Дунав и всички искаме най-доброто.

Също така би ми било интересно доктора да разкаже в някое интервю повече за своите емоции и чувства, защото не е като само неговото управление последните години да не беше един тотален филм :D . Още си спомням първия му сезон как събирахме някакви играчи от улицата, дето тренираха в разни странни екипи и се радвахме на домакинска победа над Попово в последната секунда с автогол...
После се домъкнахме до Б група, но беше голямо разочарование, за да се превърне това разочарование в основата на успеха. Няма да се спирам на годините след 2003, от когато съм съзнателен фен на Дунав. Може би живот и здраве като решим нещата математически ще отворя една отделна тема за личната равносметка на всеки и всеки да си направи обзор за изживяванията си с Дунав през цялото това време. Хора, това е четвърт век....
Толкова е странно всичко, че даже не съм мислил как ще го отпразнуваме. То май никой не е мислил и всички сме малко в ступор и още не можем реално да осъзнаем какво ни се случва :D
На мен като фен, който никога не е виждал Дунав в А група ми е още много трудно да осъзная какво точно става.
« Последна редакция: 25 Април, 2016, 00:10 от RIVER »

FCD

• Фен
    • Профил
« Отговор #29 -: 25 Април, 2016, 00:23 »
Добра идея. Както винаги всъщност. Да... много време, в което всеки има нещо, което да разкаже.

И аз не мога да осъзная категоричността ни напоследък. Сега водим с 10 точки и като изключим сезон 2014/2015, където Монтана завършва със 17 точки разлика пред втория, скоро не е имало толкова категоричен водач. Дори при благоприятно стечение на обстоятелствата имаме шанс и да подобрим разликата на Монтана. И тогава златните медали наистина ще блестят с цялото си изящество и гордост. Но да не ставаме максималисти. Ако стане -стане. Ще е още един "трофей" към витрината. На мен ми хареса как категорично надиграхме Локо Мездра и пак подчертавам, че ако не беше вратарят им, който много чудеса спаси, не им мърдаше една десятка. Ако не беше бурята и проливния дъжд - също, защото Миро на два пъти се подхлъзна пред вратата с топката и то просто теренът беше станал много хлъзгав с дълъг спирачен път. Просто бяхме във вихъра си и категорично показахме кой е лидерът. Накрая подобаващо огласихме стадиона със "Само Дунав!" под диригентската палка на Марто да чуе цяла Монтана.  :)