Автор Тема: FC Astra Giurgiu / ФК Астра (Гюргево)  (Прочетена 6993 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

ISTINATA

• Напредващ
  • Публикации: 590
  • Одобрение: +27/-4
    • Профил
FC Astra Giurgiu / ФК Астра (Гюргево)
« -: 17 Април, 2016, 01:51 »
Сигурен съм, че имаше такава тема, която нещо не мога да открия за това отварям нова.
Вчера комшиите от Астра победиха с 2-0 Стяуа и 3 кръга преди края водят с 6т., което според мен значи, че Астра ще е новият шампион на Румъния. По-интересното е, че се загледах в коефициента на Румъния и установих, че румънците са 15ти в ранглистата на УЕФА, което им дава 2 квоти за Шампионската лига, което от своя страна означава, че само на другия бряг на реката, ще се играе квалификация за Шампионската лига със сигурност. Честито на Астра, лично аз с удоволствие ще проследя някоя тяхна евробитка :)

FCD

• Фен
  • Публикации: 4069
  • Одобрение: +138/-32
    • Профил
Re: FC Astra Giurgiu / ФК Астра (Гюргево)
« Отговор #1 -: 17 Април, 2016, 02:00 »
Ами често им. Интересна информация, понеже скоро не съм проследил как вървят нещата там. Ами да ги посетим тогава някой път...
Освен това си чакам контролата някой ден с тях, както е обещано от ръководството, особено ако влезем в елитната група.  :) През един бряг сме, а някак не сме развили връзките, след като всъщност би било едно интересно и взаимоизгодно сътрудничество.

dunavfc

• Фен
  • Публикации: 1564
  • Одобрение: +38/-7
    • Профил
« Отговор #2 -: 17 Април, 2016, 02:10 »
Ако ги няма тия малоумни такси на Дунав Мост, връзките ни щяха да бъдат много по-засилени.
Догодина мисля да си взема една абонаментна карта за домакинските им мачове, но ако ми се наложи повечето пъти да ходя сам, то таксите на моста по всяка вероятност ще ми излязат повече от самите билети на Астра.

ISTINATA

• Напредващ
    • Профил
« Отговор #3 -: 17 Април, 2016, 02:10 »
Аз лично съм посещавал няколко техни мача - с Лион, с Селтик и този сезон с Уест Хам, спокойно мога да твърдя, че 1/3 от колите по паркинзите са русенски. Доктор Симеонов, Веско и доста от футболистите ни също посещават евро мачове на Астра. Все пак ако няма трафик, от центъра на Русе до стадиона в Гюргево се стига около 15-20 мин с кола, не случайно преди време всеки път преди някой важен мач на Астра, отбора им бе на лагер в Русе и отсядаше в хотел Космополитан :) Едно сътрудничество би било интересно, както и приятелски мачове :)

FCD

• Фен
    • Профил
« Отговор #4 -: 17 Април, 2016, 02:25 »
Като дойде времето, кажете в тази тема да се организираме общо с кола/коли и да си разделим таксите. Аз лично имам интерес от подобно мероприятие. Иначе все едно отиваме от тук до там.  ;D

Nikolai Ivanov

• nikolchokolo
  • Напредващ
  • Публикации: 121
  • Одобрение: +6/-6
    • Профил
« Отговор #5 -: 17 Април, 2016, 15:33 »
Немога да си обясня наще тука какво чакат,че не завържат някое партнъорство с Астра?Не е кой знае какво усилие предполагам
.От това ще имаме само файда както ние така и те за ибезтова почти празния им стадион ,който немалко хора от Русе могат да го изпълват вкл.и аз!Наи-малкото контроли да си организираме а защо не и с играчи да се помага.Абе изобщо има мноооооого възможности за коойто пак естествено ТУКА СЕ СПИ
Дунав завинаги!!!

ISTINATA

• Напредващ
    • Профил
« Отговор #6 -: 03 Май, 2016, 00:08 »
Вече напълно официално новият шампион на Румъния и за пръв път в своята история - Астра Гюргево :) Честито им и чакаме да видим жребия за ШЛ и дай боже да се докопат до групите :) !

FCD

• Фен
    • Профил
« Отговор #7 -: 03 Май, 2016, 00:14 »
А... Биха ли Динамо Букурещ?

ISTINATA

• Напредващ
    • Профил
« Отговор #8 -: 03 Май, 2016, 00:22 »
Да биха днес с 4-2, в мач без значение вече, тъй като Стяуа направи Х вчера :)

FCD

• Фен
    • Профил
« Отговор #9 -: 03 Май, 2016, 00:28 »
Е... айде! Дано да има празненства и от двата бряга на Великата река.  :) Даже защо не се съберем футболисти и фенове на двата отбора да празнуваме заедно? Ще е яко. Въобще сътрудничество ни трябва с тях. Уговорката за посещение на мач от ШЛ и/или ЛЕ остава и пишете, ако някои смятате да ходите, когато му дойде времето.  :)

vivanov

• Administrator
  • Фен
  • Публикации: 5872
  • Одобрение: +95/-11
    • Профил
« Отговор #10 -: 03 Май, 2016, 00:31 »
Да им е честита шампионската титла, макар медиите да ги бяха отписали този сезон по финансови причини, го завършиха по най-убедителния и успешен начин.

Чисто от правна гледна точка, има ли точка в наредбата, която да не разрешава Дунав да домакинства в Гюргево?

NITRO

• Фен
  • Публикации: 3750
  • Одобрение: +128/-25
    • Профил
« Отговор #11 -: 03 Май, 2016, 00:40 »
Честито на съседите! За първи път в историята от двата бряга на ДУНАВ празнуваме шампионски титли. Вярно, че нашата е за втора дивизия, но това не омаловажава постигнатото. Догодина можем да повторим, този път в А група.  :)

[member=5]vivanov[/member] , наскоро четох наредбата и бях срещнал, че мачове могат да се играят само на територията на България. Ако намеря точния текст, ще го публикувам.

FCD

• Фен
    • Профил
« Отговор #12 -: 03 Май, 2016, 00:47 »
И за първи път от двата бряга ще има футбол от най-високото ниво съответно на румънското и българското първенство. Наистина исторически моменти. Макар че формално ние трябва да вземем още една победа другия кръг, за да сме и теоретично сигурни.

NITRO

• Фен
  • Публикации: 3750
  • Одобрение: +128/-25
    • Профил
« Отговор #13 -: 03 Май, 2016, 00:57 »
Чисто от правна гледна точка, има ли точка в наредбата, която да не разрешава Дунав да домакинства в Гюргево?
Ето го и отговорът в наредбата за клубното лицензиране:
Цитат
Кандидатът за лиценз трябва да има на разположение стадион за да може
да играе в клубните турнири на УЕФА и вътрешните първенства. Кандидатът
за лиценз е:
a) собственик на стадиона, или
b) представя писмен договор със собственика(иците) на различните
стадиони, които ще използва. Този договор трябва да гарантира
използването на стадиона за домакинските мачове вътрешните
първенства и турнири за следващия сезон, за който кандидатът за
лиценз ще се класира на базата на своите спортни резултати.
Стадионът трябва да покрива целия минимум от критерии и да бъде
одобрен от БФС. В допълнение той трябва да се намира на територията на
Република България.

Дори и да няма изричен текст, провеждането на домакинска среща на български отбор в чужбина би било свързано с редица трудности, сред които редът за охрана на стадиона, невъзможността за контрол от страна на футболния съюз на територията на друга държава и други позовавания на българските закони. Мисля, че не е реално да разсъждаваме, че това е възможно да се случи в обозримо бъдеще.

FCD

• Фен
    • Профил
« Отговор #14 -: 03 Май, 2016, 01:28 »
Аз също отдавна съм си го мислел това, но съм стигнал до същия извод, макар и да не съм чел конкретния нормативен текст. Проблемът е, че там сме под чужда юрисдикция, макар и на километър разстояние. Единственото е, че поне може да се опитаме да създадем прецедент, ако българската и румънската федерации нямат нищо против. Винаги има пръв път, макар и в случая вероятността това да се сбъдне според мен е по-малка от 5000:1.