Добавени събития

• "Б" група: Локомотив (Мездра) 1-5 Дунав (Русе): 23 Април, 2016

Автор Тема: Локомотив 2012 (Мездра) - Дунав (Русе) 1:5  (Прочетена 16605 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

FCD

• Фен
  • Публикации: 4069
  • Одобрение: +138/-32
    • Профил
Re: Локомотив 2012 (Мездра) - Дунав (Русе) [23.04 || 17:00]
« Отговор #30 -: 21 Април, 2016, 16:45 »
Едно пътуване от Русе до Монтана не е като пътуване от Русе до Ловеч/Плевен/Велико Търново. Всеки знае това. При дълъг път се изисква повече спиране за почивки, има по-голям риск от инциденти и забавяне поради трафика, повече ценно време, повече умора. Абе въобще не е механично така да кажеш - ето тук са толкова км, а тук - толкова и хоп - готово. Както казах, изискват се мисловни процеси. А в случая не само че не ни прилижават, дори и с 10 км, а ни отдалечават. Кой тук е наказаният не мога да разбера?

FCD

• Фен
    • Профил
« Отговор #31 -: 21 Април, 2016, 16:48 »
Не може ли по някакъв начин да се алармира УЕФА за тази несправедливост и да ги санкционират или дори да им отнемат лиценза (тука нещо се размечтах) или все едно на големите престъпници да се оплачеш от малките престъпници.
Т.е. от трън та на глог  >:(

Представям си какво ще е (евентуално) в А група, когато почнем и нечии интереси да засягаме...
Иначе чак на УЕФА ми се вижда малко в повече, но те там имат всякакви апелативни и прочие комисии за обжалвания. Сложна бюрократична структура...
В "А" група ни чака голямата резачка, отсега ни подготвят, но пък какво, ние сме свикнали вече успешно да противодействаме на това.  ;)

El rio gigante

• Фен
  • Публикации: 10558
  • Одобрение: +180/-52
    • Профил
« Отговор #32 -: 21 Април, 2016, 17:00 »
Едно пътуване от Русе до Монтана не е като пътуване от Русе до Ловеч/Плевен/Велико Търново. Всеки знае това. При дълъг път се изисква повече спиране за почивки, има по-голям риск от инциденти и забавяне поради трафика, повече ценно време, повече умора. Абе въобще не е механично така да кажеш - ето тук са толкова км, а тук - толкова и хоп - готово. Както казах, изискват се мисловни процеси. А в случая не само че не ни прилижават, дори и с 10 км, а ни отдалечават. Кой тук е наказаният не мога да разбера?

Всички знаем какви са пътищата в северозападна България и как и 10 километра могат да значат 1 час път там. И пак повтарям - Русе - Мездра по линия на ЖП са много по-добре свързани отколкото Русе-Монтана, а то да пътуваш с кола в този район трябва да си ебаси ентусиаста. Те ощетяват и Мездра в случая, защото въпреки че Монтана е много по-близо до тях от Русе, в Русе те нямаше да имат никакви разходи, а в Монтана ще трябва да плащат наем на стадион, охрана, съдийски такси и прочее без да могат да върнат нищичко в клубната каса. Общо-взето и двата отбора доста ни прецакаха...
Only the dead fish follow the stream

FCD

• Фен
    • Профил
« Отговор #33 -: 21 Април, 2016, 17:15 »
Ами ентусиасти всякакви по принцип.  ;D Всеки си решава какъв транспорт ще ползва. Но независимо от транспорта за мен това решение беше шок, изобщо не съм го очаквал и точно поради причини, които каза, аз няма да тръгна сега най-вероятно. Още обмислям, но ми се струва прекалено, нямам толкова време. В края на краищата работим, искаме да си починем малко и си имаме лични ангажименти. Наказаха ни и ни отказаха (образно казано, важи и за други вероятно).

Изключая финансовите разходи за Мездра, общо взето им накривили шапката на тях, че щели да играят в Монтана, а не в Мездра. Като разстояние говоря. Все едно нас за такова нещо да ни накажат да играем в Разград.  ;D Това не е истинско наказание, това е трагикомедия.

El rio gigante

• Фен
    • Профил
« Отговор #34 -: 21 Април, 2016, 17:19 »
ПРЕДСТАВЯМЕ ВИ ОТГОВОРА НА БФС (ПАВЕЛ КОЛЕВ, p.kolev@bfunion.bg) БЕЗ НИКАКВИ РЕДАКЦИИ И НАМЕСИ. ИЗВОДИТЕ ГИ ОСТАВЯМЕ НА ВАС.
 ---
 Здравейте,
 Благодаря Ви за имейла. Трябва да изразя учудването си от факта, че сам така смело се определяте като бъдещето на тази страна и в същото време пледирате за спазване на правилата, давайки заявка как те всъщност трябва да бъдат нарушени, когато е изгодно на един или друг субект. Тази Ваша позиция само пътвърждава тенденцията, че в България всеки иска да се спазват правила, но никой не иска това да важи за него.
 Накратко ще Ви отговаря на въпроса: линкът, който сте приложил, е към статия, разпространена в точно определени сайтове. Подчертавам, че става дума за една и съща статия, публикувана дословно в няколко сайта. Това не е журналистическа позиция, а материал, написан с единствената цел да манипулира простичък казус. А именно: “Локомотив” (Мездра) е наказан с лишаване от домакинство за 2 мача. Предстои му гостуване в Русе на лидера в “Б” група “Дунав”. Оставяме настрана цялостното поведение на “Локомотив” (Мездра) като професионален клуб – сега и в миналото. Изведнъж точно администрацията на “Локомотив” излиза с официалното искане да “домакинства” на “Дунав” в Русе. Мотивите, изразени пред Спортно-техническата комисия на БФС са следните:
 1. Двата клуба сме се разбрали
 2. Имаме интерес мачът да се играе в Русе, защото ще получим приходите от билети
 Веднага възникват няколко много важни въпроса: Кой стадион е по-достъпен за публиката на “Локомотив” (Мездра) – този в Русе или този в Монтана. Разстоянието от Мездра до Монтана е 70 км., а от Мездра до Русе – 270 км. За самия клуб и футболистите от Мездра къде е по-евтино да изиграят мача – в Русе или в Монтана. Отговорите са очевидни, стига да си зададеш въпросите. Продължаваме с тях: След като двата клуба са се разбрали за стадиона, за какво друго са се разбрали? И БФС безучастен ли трябва да стои, когато пред очите на всички се разиграва някаква сценка с предварително ясен край? “Локомотив” (Мездра) се бори да запази мястото си в “Б” група. “Дунав” се бори за директно влизане в “А” група. Освен тези два отбора обаче в първенството участват още 14 и техният интерес също трябва да бъде защитен. Пиша това във връзка със спекулативните твърдения в материала, цитиран от Вас и разпространен на конвейер, че преди година на “Ботев” (Враца) и “Лудогорец” било разрешено същото, което сега се забранявало за Мездра и Русе. Преди година мачът е за купата на България, и стадионът във Враца е в ремонт. Когато става дума за турнир с елиминации, и двата клуба са съгласни на такава промяна, БФС трудно би могъл да възрази. Но когато става дума за първенство, в което участват още 14 отбора, подобна промяна засяга и тях неизбежно. Разликата би трябвало да е очевидна за всеки, който от години се занимава с футбол, какъвто сте Вие, очевидно.
 И накрая, за Вашето сърце не знам, но моето също бие с идеята, че футболът в България има нужда от помощ. И аз лично се опитвам, колкото ми е по-силите и знанията, да помогна. Не знам Вие с какво се занимавате и дали помагате на себе си, на “Дунав” или на българския футбол, но с подобни имейли и манипулативни статии не помагате с нищо на никого, според моето скромно мнение. На “Дунав” едва ли му е толкова необходимо да гостува на “Локомотив” в Русе. И едва ли, ако някой би искал да спре възхода на този клуб, би го направил по този начин. За мен тезата е толкова абсурдна, че дори не си заслужава да я коментирам.
 В заключение ще Ви посоча още няколко цифри:
 Ако “Локомотив” не беше наказан с лишаване от домакинство, и мачът трябваше да се играе в Мездра, разстоянието, което футболистите на “Дунав” трябваше да изминат щеше да е 269 км.
 Сега, след като СТК насрочи мача в Монтана, разстоянието от Русе е 274 км. С тези 5 км. ли ще бъде спрян “Дунав” по пътя към “А” група? И без да ставам адвокат на колегите от СТК кой точно има интерес от създаването на теория на конспирацията, според която се работи целенасочено срещу “Дунав” и “Локомотив” (Мездра)? Дали пък не става дума за едни анонимни и не толкова анонимни хора с лаптопи по някои стадиони, където резултатите трябва да се знаят предварително?

NITRO

• Фен
  • Публикации: 3750
  • Одобрение: +128/-25
    • Профил
« Отговор #35 -: 21 Април, 2016, 17:24 »
Всички знаем какви са пътищата в северозападна България и как и 10 километра могат да значат 1 час път там. И пак повтарям - Русе - Мездра по линия на ЖП са много по-добре свързани отколкото Русе-Монтана, а то да пътуваш с кола в този район трябва да си ебаси ентусиаста. Те ощетяват и Мездра в случая, защото въпреки че Монтана е много по-близо до тях от Русе, в Русе те нямаше да имат никакви разходи, а в Монтана ще трябва да плащат наем на стадион, охрана, съдийски такси и прочее без да могат да върнат нищичко в клубната каса. Общо-взето и двата отбора доста ни прецакаха...
Шегуваш се, нали? Погледнах разписанията на БДЖ и се оказа, че отиване до Мездра, гледане на мача и връщане в Русе са около 20 часа, а за Монтана отива повече от денонощие или трябва да тръгнеш половин час преди края на мача, за да хванеш влака в 18:59. И до двете дестинации те очаква клатушкане от ранни зори до посред нощ.

FCD

• Фен
    • Профил
« Отговор #36 -: 21 Април, 2016, 17:53 »
ПРЕДСТАВЯМЕ ВИ ОТГОВОРА НА БФС (ПАВЕЛ КОЛЕВ, p.kolev@bfunion.bg) БЕЗ НИКАКВИ РЕДАКЦИИ И НАМЕСИ. ИЗВОДИТЕ ГИ ОСТАВЯМЕ НА ВАС.
 ---
 Здравейте,
 Благодаря Ви за имейла. Трябва да изразя учудването си от факта, че сам така смело се определяте като бъдещето на тази страна и в същото време пледирате за спазване на правилата, давайки заявка как те всъщност трябва да бъдат нарушени, когато е изгодно на един или друг субект. Тази Ваша позиция само пътвърждава тенденцията, че в България всеки иска да се спазват правила, но никой не иска това да важи за него.
 Накратко ще Ви отговаря на въпроса: линкът, който сте приложил, е към статия, разпространена в точно определени сайтове. Подчертавам, че става дума за една и съща статия, публикувана дословно в няколко сайта. Това не е журналистическа позиция, а материал, написан с единствената цел да манипулира простичък казус. А именно: “Локомотив” (Мездра) е наказан с лишаване от домакинство за 2 мача. Предстои му гостуване в Русе на лидера в “Б” група “Дунав”. Оставяме настрана цялостното поведение на “Локомотив” (Мездра) като професионален клуб – сега и в миналото. Изведнъж точно администрацията на “Локомотив” излиза с официалното искане да “домакинства” на “Дунав” в Русе. Мотивите, изразени пред Спортно-техническата комисия на БФС са следните:
 1. Двата клуба сме се разбрали
 2. Имаме интерес мачът да се играе в Русе, защото ще получим приходите от билети
 Веднага възникват няколко много важни въпроса: Кой стадион е по-достъпен за публиката на “Локомотив” (Мездра) – този в Русе или този в Монтана. Разстоянието от Мездра до Монтана е 70 км., а от Мездра до Русе – 270 км. За самия клуб и футболистите от Мездра къде е по-евтино да изиграят мача – в Русе или в Монтана. Отговорите са очевидни, стига да си зададеш въпросите. Продължаваме с тях: След като двата клуба са се разбрали за стадиона, за какво друго са се разбрали? И БФС безучастен ли трябва да стои, когато пред очите на всички се разиграва някаква сценка с предварително ясен край? “Локомотив” (Мездра) се бори да запази мястото си в “Б” група. “Дунав” се бори за директно влизане в “А” група. Освен тези два отбора обаче в първенството участват още 14 и техният интерес също трябва да бъде защитен. Пиша това във връзка със спекулативните твърдения в материала, цитиран от Вас и разпространен на конвейер, че преди година на “Ботев” (Враца) и “Лудогорец” било разрешено същото, което сега се забранявало за Мездра и Русе. Преди година мачът е за купата на България, и стадионът във Враца е в ремонт. Когато става дума за турнир с елиминации, и двата клуба са съгласни на такава промяна, БФС трудно би могъл да възрази. Но когато става дума за първенство, в което участват още 14 отбора, подобна промяна засяга и тях неизбежно. Разликата би трябвало да е очевидна за всеки, който от години се занимава с футбол, какъвто сте Вие, очевидно.
 И накрая, за Вашето сърце не знам, но моето също бие с идеята, че футболът в България има нужда от помощ. И аз лично се опитвам, колкото ми е по-силите и знанията, да помогна. Не знам Вие с какво се занимавате и дали помагате на себе си, на “Дунав” или на българския футбол, но с подобни имейли и манипулативни статии не помагате с нищо на никого, според моето скромно мнение. На “Дунав” едва ли му е толкова необходимо да гостува на “Локомотив” в Русе. И едва ли, ако някой би искал да спре възхода на този клуб, би го направил по този начин. За мен тезата е толкова абсурдна, че дори не си заслужава да я коментирам.
 В заключение ще Ви посоча още няколко цифри:
 Ако “Локомотив” не беше наказан с лишаване от домакинство, и мачът трябваше да се играе в Мездра, разстоянието, което футболистите на “Дунав” трябваше да изминат щеше да е 269 км.
 Сега, след като СТК насрочи мача в Монтана, разстоянието от Русе е 274 км. С тези 5 км. ли ще бъде спрян “Дунав” по пътя към “А” група? И без да ставам адвокат на колегите от СТК кой точно има интерес от създаването на теория на конспирацията, според която се работи целенасочено срещу “Дунав” и “Локомотив” (Мездра)? Дали пък не става дума за едни анонимни и не толкова анонимни хора с лаптопи по някои стадиони, където резултатите трябва да се знаят предварително?
Извинявам се, но за мен това си е чист популизъм на тоя господин.
След него сякаш нямам какво да добавя спрямо предишните си мнения. Не е въпросът в километрите да ги мерим с линийката, а в същността на уж наказанието.
Но в случая дори формално и по същество БФС:
1/  Не си спазва собствените правилници!
2/ Не наказва наказаният отбор, а го облагодетелства, като същевременно толкова йезуитския се е загрижило за публиката на НАКАЗАНИЯ ОТБОР. Да не говорим, че строго погледнато и километрите му на се верни. Прибавя към техните и вади от нашите сякаш ние с хеликоптери ще ходим.

А другата публика, нея кучета я яли, така ли излиза? И излиза, че дори "5 км" за него не са ощетяване?
Ами така то, софиянците си карат по магистралите и хич не им дреме за плачевното състояние на пътищата тук.
Вие въобще погледнахте ли от наша гледна точка как стоят нещата?

Да ни имам БФС-то, г-н Колев. Вие едва ли не искате да ни убедите, че сте спазили правилата в случая?!
Дори да сте отказали да е в Русе, с каква мисъл въобще избрахте Монтана? Голямо наказание за тях, няма що.
Вие въобще замисляте ли се поне минимално, че файда от това (уж) наказание ПО СЪЩЕСТВО НЯМА? После пак могат да решат да бият някого и общо взето през това им и оттатък, че щели да играят в Монтана. Другото накрая е смехотворно. Няма оправия и това е.

Faas

• Напредващ
  • Публикации: 620
  • Одобрение: +36/-3
    • Профил
« Отговор #37 -: 21 Април, 2016, 20:54 »
 Мисълта на г-на напира да каже, че Дунав по-лесно би "легнал" на Локомотив в Русе, отколкото в Монтана. :o

FCD

• Фен
    • Профил
« Отговор #38 -: 21 Април, 2016, 22:11 »
Някой може ли да ми покаже следващия път хората с лаптопите, че не съм ги виждал досега?  ::) А уж ходя на всеки мач.

Май за пръв път в този форум не обсъждаме конкретната предстояща среща, а всякакви други неща. Което не е добре.
Скандален отбор, скандален съдия, скандални решения... Като разгледах темата за есенния мач, си припомних и скандалните претенции след мача. Очаквам същите и този път. Въобще, има ли поне едно нескандално нещо около нас в този мач?  ;D

El rio gigante

• Фен
    • Профил
« Отговор #39 -: 21 Април, 2016, 22:17 »
Какво да й обсъждаме, нали Павел Колев ти каза, че мачът е уреден :D

FCD

• Фен
    • Профил
« Отговор #40 -: 21 Април, 2016, 22:42 »
Поне обявете резултатът и да приключваме темата. И така, и така се знае предварително...

El rio gigante

• Фен
    • Профил
« Отговор #41 -: 21 Април, 2016, 22:43 »
Питай хората с лаптопите - те трябва да знаят :D

NITRO

• Фен
  • Публикации: 3750
  • Одобрение: +128/-25
    • Профил
« Отговор #42 -: 21 Април, 2016, 22:50 »
Аз в момента съм с лаптоп - казвам, че мачът трябва да завърши чиста двойка. Иначе ще се строяваме с някои хора.  ;)

zapalqnko64

• Напредващ
  • Публикации: 389
  • Одобрение: +24/-49
    • Профил
« Отговор #43 -: 21 Април, 2016, 23:02 »
Човекът явно разбира от лаптопи и смята километри.Те в София влак ползват ли?Как да ви влезе в положението?Той ходи на мач с командировъчно в джоба и не го касае влака.Има си мерцедеси в БФС,а те не се движат по релси,явно.Пази се от конфликт на интереси,а те са.Жалки.Наистина,винаги са ни мразели,и ще ни мразят.Ние сме им пълнежа за А група.Явно си я гласят по софийски.Борба на лобита е в момента.Че и Домуса се намеси и им обърка софийските карти.Кой да направи повече мангизи.Хич не ги интересува как ще се казва отбора.Важно е да влизат в джоба.

FCD

• Фен
    • Профил
« Отговор #44 -: 21 Април, 2016, 23:20 »
Ама и аз за тях питам. Някой няма ли да ме запознае с тях? Не съм виждал хора с лаптопи на стадиона досега. Явно се крият някъде по сенчестите сектори.  ;D