Добавени събития

• "Б" група: Локомотив (Мездра) 1-5 Дунав (Русе): 23 Април, 2016

Автор Тема: Локомотив 2012 (Мездра) - Дунав (Русе) 1:5  (Прочетена 16647 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

El rio gigante

• Фен
  • Публикации: 10558
  • Одобрение: +180/-52
    • Профил
Re: Локомотив 2012 (Мездра) - Дунав (Русе) 1:5
« Отговор #105 -: 25 Април, 2016, 00:12 »
Да, тегля го в момента. През седмицата ще го кача.
Only the dead fish follow the stream

FCD

• Фен
  • Публикации: 4069
  • Одобрение: +138/-32
    • Профил
« Отговор #106 -: 25 Април, 2016, 17:41 »
Направиха ми впечатление две положения, които се виждат добре от "птичи поглед".
Не че има някакво значение, но при друг резултат щеше да има. За кой ли път вече...
Първото според Таско е "засада". Второто е дискусионно, но по съм склонен да приема, че е с "едни гърди напред".

ЧИЧО МЪРИ

• Фен
  • Публикации: 3099
  • Одобрение: +132/-20
    • Профил
« Отговор #107 -: 25 Април, 2016, 19:28 »
Да не забравяме, че съдиите не са роботи! Според мен в този мач те се справиха чудесно. Относно самия мача: много настроение и лекота в играта на Дунав, бързи комбинации, красиви голове - третия, четвъртия и петия. Хладнокръвно!!!

NITRO

• Фен
  • Публикации: 3750
  • Одобрение: +128/-25
    • Профил
« Отговор #108 -: 25 Април, 2016, 20:13 »
На мен ми хареса и комбинацията, довела до гола на Мездра. Може да е с доза късмет, но дори и в А група рядко се виждат подобни комбинации. Относно двете положения за засада - и да са били в грешка, не мисля, че съдиите са ги отсъдили умишлено. Все пак те имат част от секундата да преценят ситуацията и още 1-2 секунди да отсъдят. Разбира се, от българските съдии всичко може да се очаква, но не мисля, че точно в този мач има място за конспирации.

FCD

• Фен
  • Публикации: 4069
  • Одобрение: +138/-32
    • Профил
« Отговор #109 -: 25 Април, 2016, 21:21 »
Мисля, че не ме разбрахте правилно. Не става въпрос за конспирации. Съдиите в масовия случай едва ли нарочно ги правят тези неща. Те не са роботи, но да си добър съдия не е само да си наш човек по права и съребрена линия, а като всичко друго в живота се иска и малко умение, дарба. Само илюстрирах поредния пример за качеството и заострих вниманието. За някои хора може би би било любопитно да разгледаме тези ситуации. А точно тази е такава, че не знам как един страничен и един главен съдия я виждат като "засада". Ако някой се обоснове защо е засада, ще му благодаря, защото въпросът е принципен. Сега при 1:5 всички са щастливи и няма значение, но в някои други мачове при подобни ситуации има. А пък специално в "А" група гъмжи от такива "засади", довели до масовите скандали напоследък там.

NITRO

• Фен
  • Публикации: 3750
  • Одобрение: +128/-25
    • Профил
« Отговор #110 -: 25 Април, 2016, 22:37 »
Българското първенство някак си не предразполага към качествено развитие който и да било съдия. Всичко е обвързано в схеми на влияние, корупция, "наши хора" и т.н., ако ме разбирате правилно. Един български съдия трябва да се съобразява с всички тези неща, ако иска да напредне поне малко в кариерата. В един момент това съобразяване става начин на мислене и на работа, тоест съзнанието на съдията е изкривено и той си мисли например, че е нормално срещу Лудогорец, Литекс, Левски или ЦСКА да не вдигне флага при спорна ситуация, обаче срещу всички останали отбори трябва да го вдигне. Респективно същото важи и за главния съдия при отсъжданията му. С други думи, БФС и различните лобита в него "произвеждат" некачествени съдии и в напечените мачове тази липса на качества лъсва.