Така, нека е поред на номерата - не се "репча" на никого - нали затова е форумът да се дискутира или искаш всеки да си пише без никаква дискусия. Щом не изнася на никог, просто спирам и това наистина ми е последното мнение тук изобщо. И не мога да разбира кое са две различни неща? Какво казвам по същество.
Ето хронологията на изказванията по темата от страна на Кралев от миналата година
05.06.2015:
Ремонт на Градски стадион и зала по борба, подгряваща писта и нова зала в Русе с шанс за финансиране след 15 юли
03.10.2015, Горна Оряховица:
Стадион „Локомотив” ще чака поне още година, преди да получи финансиране на реконструкцията си, призна министър Красен Кралев, който откри Републиканското първенство по ММА, провеждащо се в зала „Никола Петров”. Тази година (бел 2015) приоритетни са стадионите на отборите от „А” група. Догодина (бел. 2016) се предвижда ремонта на 4-5 стадиона в „Б” група, обясни министърът.
Проектът за реконструкция е одобрен, но парите на този етап не са достатъчни за финансиране на всички подобни проекти. Ако влезете в елитната група, със сигурност ще получите финансиране догодина, ако сте сред първите във втория ешалон – също, обнадежди домакините си министърът...
31.12.2015
"В момента съм разпоредил проектиране на ремонта на Градския стадион. Имаме уверението на министъра на спорта Красен Кралев, че ако "Дунав" влезе в "А" група, ще получим 3 млн. лв. за стадиона.
23.03.2016
Съветниците дадоха картбланш общинската администрация да разработи и внесе проект за реновирането на игрището и стадиона. Общината ще търси предимно държавно финансиране.
03.04.2016
На въпрос дали държавата ще помогне за ремонта на Градския стадион в Русе, ако Дунав влезе в "А" група, Красен Кралев заяви, че въпросът е малко по-сложен, защото пет-шест са отборите от "А" група, които имат нужда от помощ. "Изчакваме развитието с формата на първенството.
Казвам, че:
1.) Теренът по най-ранните приказки вече трябваше да е ремонтиран, заради държавното финансиране се оказа, че ще се прави това лято.
2.) Първо се каза, че ако Дунав влезе в "А" група, ще получи финансиране;
3.) Сега се оказа, че освен да влезе в "А" група, изведнъж въпросът е станал "малко по-сложен" и трябва да чакаме 5-6 стадиона преди това, а Градския въобще не е приоритет. Като само по себе си - изказването за 5-6 стадиона е несериозно и издава абсолютна липса на конкретна яснота какво ще се прави оттук нататък. Пет или шест? Кои? Без отговор. Само знаем, че Русе не е сред тези 5-6 стадиона. Стига ни толкова информация, нека чакаме да благоволят да ни кажат нещо повече, когато им скимне.
А аз фикс идея да съм прав нямам, особено за такива неща, само че ми писна да ни правят на идиоти. Като е казано едно нещо, трябва да стане и без измятане. Изказването на Кралев както искаш го тълкувай, но е измятане. Едно говореше ЛИЧНО ТОЙ, сега казва нещо СЪВСЕМ ДРУГО. Видно е по цитатите, а и така беше обосновано забавянето на ремонта с една година - че се разчита ексклузивно на държавата да осигури парите. Само, че държавата продължава да не дава ясни срокове и изобщо дори принципна яснота ще има или няма да има ремонт на нашия стадион въобще. Иначе да си чакаме да видим какво да стане - ей така ги чакаме постоянно за всичко, вместо да им се поиска ясен и точен отговор ще го бъде ли стадионът, или няма да го бъде и кога. За момента това, което е ясно е, че общината готви проект за реконструкция, който е обвързан с държавно финансиране. Държавно финансиране, които за момента е пълен балон и няма никаква яснота по него. А времето тече - сега станахме април. Кога ще се отпуснат парите, кога ще се правят обществени поръчки, кога ще се прави ремонтът? Видно от изказването на Кралев, стадионът ни не им е приоритет, не знам какво друго тълкуване може да има на това, но би било доста фриволно. За нас въпросът е "малко по-сложен".
И веднага ти изброявам стадионите, които по-трудно от нашия биха взели лиценз за висшата лига - Слави, Тича, Горна Оряховица(ако влязат), Коматево и в Монтана са на кантар с нас...
Моля те, прочети дискусията отново. Тук основното не е в това ще вземем или няма да вземем лиценз, а в това ще имаме ли нормален стадион с осветление, с повече покрити сектори и това чудо на чудесата в 21 век - нормални, работещи тоалетни. Ще имаме ли стадион с нов, изцяло реновиран терен, озвучаване, от което всъщност се чува нещо? Или пак ще затънем в компромиси от сорта да боядисаме сега една оградка, пък после евентуално ако някога, нещо си. Не мислиш ли, че веднъж завинаги като се почне нещо, трябва и да се свърши и то като хората? Казано е нещо, трябва да стане, а сега очевидно има сериозно отмятане от тази позиция. И това коментираме. Моето мнение ясно си го изразих, че трябва да се бие тъпана постоянно и да се търси обяснение от политиците за ВСИЧКО и ПОСТОЯННО, като не си изпълняват обещанията, или при обосновано предположение и основателно съмнение, че се отмятат и няма да ги изпълнят. Превантивно, а не след събитията! За Русе е обещавано какво ли не и в действителност някои неща се случват с около 20-30 години закъснение и не искам това да е поредното нещо, което евентуално ще стане за моите внуци...евентуално. Да видим "какво ще стане" и кой крив и кой прав не е много умна опция, защото ние време за губене нямаме. Не ме интересуват Славия, Горна и Долна - интересува ме нашия стадион и нашия отбор. Няма причина Русе да не е сред т.н. "приоритетни", още повече, че за разлика от Славия, тук все пак на нашия стадион стъпват и човешки същества. Ако сега не се използва възможността да се направи качествен ремонт на стадиона ни, той просто ще си остане в това положение още дълго. Моят личен картбланш започва да се свива до минимум. Пак казвам, цялото това нещо трябваше да се случи още миналото лято и беше отложено с мотива да се търсят държавни пари. Към днешна дата перспективата да дойдат в Русе е много съмнителна след вчерашните изказвания на Кралев. Разбира се, ако се повдигне темата и се попита аджеба какво става, шансът да си извърти за пореден път мнението в наша полза все пак е доста по-голям, отколкото ако чакаме да видим какво ще стане.
Това, което искам е да се разбере с точност и окончателно какво ще се прави сега, а не като дойде лятото да сме пак след събитията и да има отново "ама какво стана", "ама тука така, онака" и прочее шикалкавене. Ама anyway - нямам повече намерение да хабя нерви по тези истории. Щом всичко е ОК и спокойно и няма за какво да се тревожим - радвам се и нека така да бъде и пребъде. Но това, от което най-много ме боли [member=161]Evg0`[/member] е, че до такава степен сме свикнали с ролята си на второ качество хора, че го приемаме нормално. Все ние да изчакаме нещо друго другаде да се направи, все ние да чакаме, все ние да сме в ролята на разбиращите и търпящите, все при нас да са компромисите. Това ме боли най-много. Вместо Кралев вчера да каже - Русе е сред приоритетните 5-6 стадиона, при нас въпросът е "малко по-сложен". За пореден път. Това е....
Толкова от мен, повече наистина няма да дразня никого повече тук. Обещавам.
П.С. Последното нещо, което направих по темата е да се потърси отговор от нашите власти какво става след това изказване, всичко ОК ли е, кога започват ремонтите ясно, конкретно и окончателно. Ако има такива отговори, ще бъдат достъпни скоро. Знам, че е по-добре да си чакаме да видим какво ще стане, ама все пак...