[member=2206]zapalqnko64[/member] , ако мога да разбера каква теза застъпваш... Може би, че трябва да сме доволни, тъй като има и по-зле от нас? Ако е така, разбирам защо нямаме държава, а народът ни е сбор от заблудени овце и овчари, които ги стрижат до кокал и ги колят в момента, в който овцете вече не дават вълна.
Ако двете цифри в края на потребителското ти име представляват годината на раждане, значи не сме с голяма разлика във възрастта, а имам чувството,че си зациклил някъде в средата на 1980-те години и все още си чакаш ледената пързалка. Събуди се, човече - времената са други и животът се живее тук и сега, а не в светлото бъдеще или в спомени по още по-светлото минало. Когато гледах Дунав за последно в А група, едва навлизах в юношеските си години, а сега косата ми малко по малко започва да побелява. Разбери - нямам още 25 години на разположение в режим на изчакване!
Не разбрах аналогията с немските компании и английския футбол. В София, Пловдив, Бургас, Стара Загора се изляха десетки пъти повече средства, отколкото в цяла Северна България. Както каза [member=2134]Obiknoven Fen[/member] , ролята на държавата е да балансира, а не да създава допълнителни диспропорции между регионите. Именно заради това тук и сега трябва да настояваме и протестираме, и не само ние, а цяла Северна България. Нека си спомним, че през любимите ти 1980-години Русе се превърна в най-омразния за властта град заради протестите срещу обгазяването и че най-съвременно за времето си японско оборудване за телевизионната ни кула беше пренасочено към София, ей така - за наказание. Днес отново сме изправени до стената и отново сме неприоритетни, и отново сме наказани. Докога, питам аз, най-европейският град в България ще позволява властимащи с мутренски манталитет да потъпкват достойнството му? Докога???