Фактите са, че има поет ангажимент, при това с конкретен времеви отрязък - до края на лятото на сегашната година стадионът трябва да бъде приведен в нужния вид. Факт е, че бихме били най-големите мухльовци ако не повдигнем сериозно въпроса и не настояваме обещаното да се свърши според оригиналния план. А аз не бих казал, че даже 2017-а въобще е на дневен ред като обещание от това, което е казал Кралев - за мен това изказване е отмятане от това обещание изцяло - няма никакъв времеви хоризонт нито за тези 5-6 стадиона, съответно и за нас, дето сме неприоритетни, нито някаква конкретика - имена на стадиони, суми, времеви интервал. Мен ми писна като русенец да съм неприоритетен за тази държава, не знам как се чувствате вие? И мисля, че е КРАЙНО ВРЕМЕ за по-остри реакции както от хората, които сме избрали да ни защитават интереси, така и на цялата ни общност.
Ако държавата няма пари сега - ОК. Да се сключи споразумение между местната и централната власт, че сега Община Русе ще поеме от своя бюджет (което при положение, че не е планирано, знаете как може да се случи - със заем), а държавата ще възстанови по сметката на общината сумата плюс лихвите и ще поеме разсроченото плащане на проекта във времето, щом сега не сме приоритетни и не могат да ни дадат цялата сума. Но не бива да се допуска да не се изпълни обещаното! Ако ли пък не, Дунав да изиска от БФС да ни даде изключение от правилата за лицензиране щом ще бъде така, но Дунав трябва да си домакинства тук, независимо в коя лига участва. Това дори не може да бъде обект на никакъв компромис.