Добавени събития

• Дунав (Русе) 0-0 Локомотив (Горна Оряховица): 02 Април, 2016

Автор Тема: Дунав (Русе) - Локомотив (Горна Оряховица) 0:0  (Прочетена 21756 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

rusenec65

• Фен
  • Публикации: 2279
  • Одобрение: +92/-7
    • Профил
Тема за мача....поредната крачка към заветната "А" група....Както вече написах този мач според мен ще е едно "фенско и емоционално" дерби....нищо повече ....Успех на момчетата ,те знаят как да го постигнат!!!!САМО ДУНАВ!!!!
« Последна редакция: 04 Април, 2016, 08:55 от vivanov »
И НА СЕВЕР И НА ЮГ САМО ДУНАВ НИКОЙ ДРУГ

FCD

• Фен
  • Публикации: 4069
  • Одобрение: +138/-32
    • Профил
Re: "Дунав"-Русе - "Локомотив" Горна оряховица
« Отговор #1 -: 19 Март, 2016, 19:54 »
Аз пък не го възприемам като фенско и емоционално дерби, а като "ИМПЕРИЯТА ОТВРЪЩА НА УДАРА"!

Още съм бесен от онази жалка драматургия в Горна Оряховица, където при 0:0 ни отмениха чист гол от фотофиниш засада, което опорочи мача, а накрая така наречените им фенове проявиха някаква необяснима дивашка селяния и вместо да се радват на подарената им победа, с цялото си безочие и наглост взеха, че се изгавриха. Ние, когото и да сме побеждавали в Русе, дори и Поморие, не сме ги изпращали с такива долни обиди и скандирания. Имаме да си го връщаме за два пъти. Затова никаква милост и колкото повече, толкова повече.
« Последна редакция: 19 Март, 2016, 19:56 от Obiknoven Fen »

rusenec65

• Фен
  • Публикации: 2279
  • Одобрение: +92/-7
    • Профил
Re: "Дунав"-Русе - "Локомотив" Горна оряховица
« Отговор #2 -: 19 Март, 2016, 20:15 »
Аз пък не го възприемам като фенско и емоционално дерби, а като "ИМПЕРИЯТА ОТВРЪЩА НА УДАРА"!

Още съм бесен от онази жалка драматургия в Горна Оряховица, където при 0:0 ни отмениха чист гол от фотофиниш засада, което опорочи мача, а накрая така наречените им фенове проявиха някаква необяснима дивашка селяния и вместо да се радват на подарената им победа, с цялото си безочие и наглост взеха, че се изгавриха. Ние, когото и да сме побеждавали в Русе, дори и Поморие, не сме ги изпращали с такива долни обиди и скандирания. Имаме да си го връщаме за два пъти. Затова никаква милост и колкото повече, толкова повече.
Да приемем мнението ти ,аз си спомням че гледах мача в ю туб и ми направи впечатление уникалното селско поведение и грозните обиди по отношение на нашия отбор........Надявам се след мача в Русе окончателно да ги пратим в " седма глуха" а тренера им да си дава оставката както обеща наскоро......
И НА СЕВЕР И НА ЮГ САМО ДУНАВ НИКОЙ ДРУГ

El rio gigante

• Фен
  • Публикации: 10558
  • Одобрение: +180/-52
    • Профил
Аз пък смятам точно обратното на [member=2134]Obiknoven Fen[/member] . Вече 3 мача играем по-добре от този съперник, но прегаряме и не можем да вземем победа. Този път трябва да подходим както за всеки един друг мач. То е и логично, защото този мач с нищо не е по-важен от да речем срещу Симитли. Затова трябва да си избистрим главите, да оставим настрани всякакви емоционални заряди и прочее и да го изиграем, както се играе. Нека дербито този път е за тях, не за нас.
Only the dead fish follow the stream

FCD

• Фен
    • Профил
[member=385]RIVER[/member] , всъщност казаното от мен не изключва това, което ти казваш. Нали се се сещаш, че в никакъв случай не мога да твърдя, че този мач не трябва да се играе така, както трябва да се играе. Аз не знам за кого е било дерби предния мач, и за двата отбора беше, но си мисля, че беше повече за тях, отколкото за нас. То не бяха заплахи, то не бяха закани преди онова "дерби", то не беше диво извращение накрая, сякаш са били Барса. Видя се, че не са по-добри от нас, но по-скоро други странични фактори решиха мача поради това, че сме косвени жертви.

[member=85]rusenec65[/member] , да точно си видял и чул уникално просташките изпълнения, достойни само на ниво селска група. Винаги уважавай противника си, това е въпрос на елементарно уважение. Ние си имаме някаква чест.

Бих се обърнал към треньорския щаб и футболистите, ако някой чете. Играйте си играта хладнокръвно, тактически и спокойно, както трябва да се изиграе мачът. Трите точки са важни. Но удаде ли се възможност в хода специално на този мач, играйте и за нас - привържениците, които останахме крайно обидени от поведението в Горна към нас. No mercy!

zapalqnko64

• Напредващ
  • Публикации: 389
  • Одобрение: +24/-49
    • Профил
Тоя отбор винаги е бил в сянката на Етър и оттам са им комплексите.Докато ,,болярите'' са подхождали аристократично,то железничарите са компенсирали с твърдост и грубост.Все доказват нещо на Търново.Служил съм в Горна и манталитете им е селски.Имах новобранец,който после ,,Славия'',го изтеглиха.Маджаров ли беше,не помня,но от селата са им играчите.Държаха ги навремето БДЖ-то,а сега и те като нас,не могат намерчт пари.Само със спокойна и умна игра,без да ги дразнят нашите,можем да ги бием.Нашите не губят нищо.Важна е не победата,а битката за А група.Дори и да паднем,течението ни води при майсторите.

El rio gigante

• Фен
    • Профил
Е не бива да падаме, защото така ще ги реанимираме. Тъкмо цари сериозно униние в техния лагер. Една победа срещу тях и нова загуба на точки на Поморие при гостуването на Верея, би бил перфектният развой от него кръг, който мисля вече ще ни бетонира много сериозно, но има време за този мач като цяло.

dunavfc

• Фен
  • Публикации: 1564
  • Одобрение: +38/-7
    • Профил
Локомотив ГО винаги ще ми бъдат симпатични, защото са от малкото отбори в България, които са институция за градът си. Не са много отбори в България, които имат истински фенове, такива, които са със тях без значение от противникът или нивото на първенството. Още повече, че този отбор няма никакви успехи в Българският футбол ( като клуб, иначе като играчи имат доста богата история ) , но въпреки това, хората си обичат отбора и си го подкрепят. Един отбор без фенове е безсмислена работа и едва ли има по-добър пример от Литекс. Да сте чули през последните месеци някой да излезе и да защити отбора си ? То не бяха преименувания, закривания, изхвърляния и какви ли не още извращения, но никой в Ловеч явно не му пука...
Докато при отбори като Локо ГО, Етър, Спартак Пл, Добруджа и т.н. подобни неща няма как да се случат, не и с одобрението на хората.

Пожелавам им на Локомотив искрено да успеят да се докопат до второто място, но да тръгнат нагоре след мачът с нас.

NITRO

• Фен
  • Публикации: 3750
  • Одобрение: +128/-25
    • Профил
Явно дрязгите в Локомотив през изминалите 10-на дни си казват думата и равенството с Добруджа не е било нещастно стечение на обстоятелствата, а напъно закономерно с оглед на равностойната игра на двата отбора. Под краката на Сашо Ангелов започва да пари и в предстоящия мач "жепейците" ще бъдат под напрежение да измъкнат задължителна победа, защото всичко друго означава край на мечтите им дори за второто място.
Ние, от своя страна, трябва да се възползваме от това напрежение и спокойно и хладнокръвно да ги треснем, с което да отстраним окончателно от борбата един от основните си конкуренти. А както спомена и [member=2134]Obiknoven Fen[/member]  - ако рано си опечем победата и се удаде възможност, нека момчетата поиграят и за публиката като компенсация за селяндурщината на горнооряховските фенове. Мисля, че този път късметът трябва да е на наша страна, след като 3 мача не успяваме да ги победим с по-добра игра. Надявам се и съдията да не е бил на онзи семинар в Поморие преди началото на сезона и да не повлияе сериозно на изхода от срещата.

NITRO

• Фен
    • Профил
За съжаление, прогнозите ми от есента, че Локомотив ГО не е подготвен за А група, се сбъдват. Казвам "за съжаление", тъй като предпочитам с този отбор да се борим за А група, а не с Поморие. В интервю треньорът на Локомотив Сашо Ангелов обяви, че след вчерашния кръг отборът му се е простил с "А" група и той е на път да напусне треньорския си пост. Няма да цитирам цялото интервю, само давам линк - който го интересува, да си го прочете:

http://sport-vt.com/sasho-angelov-vshte-iskam-vot-na-doverie-ot-igratchite-a-rakovodstvoto-shte-reshi-dali-ostavamv.html

FCD

• Фен
    • Профил
Мисля, че човекът е реалист и разбира, че след този кръг геройството е само теоретична възможност. Жалко. Споделял съм с някои хора тук, че и аз предпочитах Локомотив ГО. Не защото ги обичам или харесвам, а просто по географски причини. Щеше да е по-интересно да има близки дербита, изпъстрени с напрежение и местна екзотика. Разград, Горна, Търново, та дори Плевен са ни близки дестинации, удобни за посещения.

El rio gigante

• Фен
    • Профил
Аз пък изказвам съмнение в това интервю - вероятно е опит да свали напрежението. Горна са само на 4 точки от Поморие, а мачът в Русе наистина им е последният влак, така че тук ще направят последен опит да се върнат. Чака ни тежко дерби срещу отбор, който е опрян до стената. Но има време още за този мач. Разбира се, това може да е и в наша полза, защото когато си опрян до стената, често не си способен на рационални решения в даден мач. Но при всички положения Горна разграден двор не са и няма да дойдат като обречени тук. Разбира се, всички надежди са да продължим серията си от 14 мача без загуба, която е напълно безпрецедентна на ниво Б група в последните 20 години.
« Последна редакция: 20 Март, 2016, 14:32 от RIVER »

FCD

• Фен
    • Профил
Не мога да не се съглася с теб. Реално погледнато аз съм много по-притеснен за този мач, отколкото бях за миналия вече с Гълъбово. Просто Гълъбово не могат да са ни нито дразнител, нито равностоен опонент. Като изключим ултрасите от Гълъбово.  ;D
Локомотив ще играят тук на нож, за да не изпуснат и теоретичните шансове за второто място, защото всички знаем много добре, че СФК Поморие няма да пада така лесно. А и няма какво да се лъжем, те са един от малкото отбори от Б група, които могат да ни скочат поне за равенство.

NITRO

• Фен
    • Профил
Ясно е, че напрежението трябва да се свали по някакъв начин. Практиката досега показва, че в поне 80-90 % това става чрез смяна на треньора. Поне в България е така. Ангелов вероятно е добър специалист и си дава сметка за това. Именно поради тази причина е поискал вот на доверие от ръководството. Ако го оставят начело, при евентуален негативен развой, няма да е виновен само той.
Тук обаче не става въпрос само за спортно-техническите качества на Локо ГО. Вижда се, че клубът е достигнал върха на капацитета си - организационно, управленски и финансово. Базата им е в много лошо състояние, нямат сериозен местен бизнес, който да ги подкрепя и манталитетът на ръководителите им явно е на типично провинциално ниво. Според мен за тях е по-добре да не влизат в А група този сезон, за да се съхранят като клуб. Иначе може да последват съдбата на Пирин ГД, Любимец, Марек, Хасково и т.н.
Всичко това не означава обаче, че няма да ни скочат здраво, особено ако са сменили треньора преди мача с нас. Трябва да сме пределно мобилизирани и да вземем това, което ни се полага. Сигурен съм, че Веско и момчетата знаят как да направят това.

zapalqnko64

• Напредващ
  • Публикации: 389
  • Одобрение: +24/-49
    • Профил
Мисля,че нашите набраха самочувствие и това ги прави по-спокойни преди предстоящото дерби.Само да не се навирят.Смятам,че добре са стъпили на земята и си дават реална представа,А и сигурността,която им се дава с изказването,че няма да се правят генерални проблеми в отбора е плюс за нас.Друго е да си търсиш нов отбор наесен и да се доказваш отново.Горна ще им дойде добре тая пауза,но когато някъде скърца дали в организация,ръководство или треньор,пищи я бегала тая работа.Така ,че на нашите им трябва разумен мач.Притеснява ме тяхната агитка да не провокира нашата и да отнесем някоя по-сериозна санкция.Те това и могат да целят.Като не могат по-нормалният начин да пратят някой чернодрешко-некадърен.