Не е правилно да участваш в престъпление или незаконни неща - ставаш съучастник. А такава лига по този начин направена ще бъде баш такова нещо. Отбори като Дунав и Етър ще им трябваме в началото да им легитимираме простотията, че не се прави всичко уж за няколко тима, без които не можело уж да има първенство. Разбира се, после ставаме ненужен придатък. Но пак казвам, знам че това няма да бъде популярно мнение при такова развитие на нещата. Дори би било заклеймено. И то от много широката маса фенове. Така че все тая - нека поне си свършим работата и се надяваме, че тези планчета няма да ги бъде.
Колкото до вечната бунтарска роля. Аз като русенец имам малко по-различна представа за Дунав. За мен това е много повече от клуб по ритане на топка. Това е клуб, който трябва да олицетворява Русе. Никога не забравяйте, русенци сме наследници на едни от най-свободните, непокорни и светли умове на нацията и имаме отговорности. И то не само да ги почитаме формално на някаква си дата, а най-вече да пазим техния дух с всяко едно действие, което правим - независимо дали става дума за футбол или нещо друго. И да, това си ни е орисията - Русе е вечният бунтарски град на България и русенци никога не са могли да си затраят в ключови моменти. Затова и меко казано не сме били сред галениците на властта. Така че моето очакване към Дунав като клуб е да предсъздава този дух. Кой казал, че е лесно да си Дон Кихот, че е лесно и популярно да отстояваш морални принципи. Винаги ще се намери някакво оправдание как морал било разтегливо и мъгливо понятие. И това е просто един показател защо обществото ни е такова - разтеглив му е моралът, няма дефинирани ценности и прочее. Но както и да е, знам че за много хора това са врели-некипели и няма да настоявам. Надявам се някой ден мнозинството да разбере защо сме на това положение - от много гъвкави дефиниции на думите етика, морал, добро и лошо. А това позволява на всеки да оправдае всичко. Та едно участие в някаква си незаконна лига-менте ли няма да преживеем...