Автор Тема: Билети и сезонни карти  (Прочетена 34432 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

FCD

• Фен
  • Публикации: 4069
  • Одобрение: +138/-32
    • Профил
Re: Билети и сезонни карти
« Отговор #15 -: 23 Февруари, 2016, 15:10 »
Не, защо? Аз мисля, че си имаш своите доводи. Но Ривър, vivanov и други от нас дадохме по-горе решението на този проблем. Също така е редно да има възможност социално слабите хора като пенсионери и ученици да имат по-ниска цена. Просто не може всички да сме под общ знаменател. Примерно някой взема 2000 лв. заплата, втори - 1000, трети 440, четвърти - пенсионер на минимална пенсия от 150-160-170 лв. За последния и 10 лв. са прекалено много. Защото точно като няма диференциация, ще се загуби потенциалния приход и присъствие от тези хора. Който пък иска да му излезе по-евтино, плаща 100% авансово и получава. Така е в бизнеса, ако футболът ще е "бизнес". Аз също не съм съгласен с тази механична уравновиловка и го казвам от позицията на някой, за който дали 5, 10, или 20 лева не са никакъв проблем.

El rio gigante

• Фен
  • Публикации: 10558
  • Одобрение: +180/-52
    • Профил
« Отговор #16 -: 24 Февруари, 2016, 15:36 »
Иска ми се да засегна и темата за отказа от предварителна продажба на билети. За мен ръководството прави невероятна крачка назад с това си действие. Моделът трябваше да бъде развит, независимо от интереса, като например цената при предварителната продажба бъде една, на стадиона в деня на мача по-висока. Ето ти начин да прехвърлиш по-голямата част от продажбите предварително и да не се налага да заделяш ресурси за обработване на опашки, чиято големина така или иначе е трудна за определяне. За мен няма оправдание, още повече, че предварителната продажба не струваше никакви пари на клуба - напротив. Търговските мрежи, в които се провеждаше печелеха от реклама. Самият аз покрай закупуването на билета, съм оставял още 7-10 лева за различни стоки от Фастмаркет, които е трябвало да купя и клубът докарвайки ме там, малко или много ме стимулираше да ги оставя там, а не другаде - нали така и така съм отишъл, няма да е само за един билет, я. Търговската мрежа трябваше да се разширява, включително и постепенно с опции за нови продукти като фен артикули, например. За пореден път се вижда, че нямаме кой знае каква маркетингова стратегия и всичко в това отношение се прави без мисъл, стратегия и на парче. Ако някой от ръководството чете, много се надявам да помисли по-обстойно върху тези върпоси, защото досегашните решения в тази област издават едно тотално подценяване и неглижиране на тази тематика. А иначе можем да смятаме бакалската колко правело 10 000 по 3, по 5 и не знам си какво.

А си мислех, че се доказа достатъчно нагледно, че повече от 1 500 души с новата схема с касови апарати не могат да се обслужат безпроблемно в този времеви отрязък. Да не говорим, че началото на работното време на касите преди мача от само 1 час, вместо абсолютния минимум от 2, както беше досега е нова крачка назад. Ако бях любител на конспирациите, бих си помислил, че нарочно се саботират всякакви изгледи за удобства и по-добра посещаемост, респективно приходи от нея. А в това няма никаква логика...
« Последна редакция: 24 Февруари, 2016, 15:39 от RIVER »
Only the dead fish follow the stream

FCD

• Фен
    • Профил
« Отговор #17 -: 24 Февруари, 2016, 16:06 »
Ако бях любител на конспирациите, бих си помислил, че нарочно се саботират всякакви изгледи за удобства и по-добра посещаемост, респективно приходи от нея. А в това няма никаква логика...
Добре, че не сме, защото и на мен тази мисъл натрапчиво ми закръжа в един момент над подсъзнанието и упорито я гоня поради липса на логика. Не знам дали някой от ръководството на Дунав хвърля едно око на този форум, но е добре да му обръщат внимание, защото се изказаха много хубави идеи. Може би има нещо добро в тях, което ще привлече повече хора. Отбор и привърженици трябва да са едно цяло.

На призива:
"Дунав: Русенци трябва да покажат, че искат отбор в "А" група"

Бих отговорил много просто:
Русенци: Дунав трябва да покаже, че искат привържениците си за "А" група.

El rio gigante

• Фен
    • Профил
« Отговор #18 -: 24 Февруари, 2016, 16:13 »
Ето и позицията по темата, споделена във фейсбук

[facebook]https://web.facebook.com/fcdunav/posts/1696359653938480[/facebook]

vivanov

• Administrator
  • Фен
  • Публикации: 5872
  • Одобрение: +95/-11
    • Профил
« Отговор #19 -: 24 Февруари, 2016, 17:08 »
Ръководството все пак се вслушва в съветите на мнозинството! Можем заедно да променим доста неща.

El rio gigante

• Фен
    • Профил
« Отговор #20 -: 24 Февруари, 2016, 17:10 »
Супер новини, просто нямаше никаква логика. Победа на разума! Много се радвам :)

ivo_dunav

• Напредващ
  • Публикации: 563
  • Одобрение: +8/-1
    • Профил
« Отговор #21 -: 24 Февруари, 2016, 17:13 »
Какво стана, все пак в крайна сметка пуснаха предварителна продажба, така ли?

vivanov

• Administrator
  • Фен
  • Публикации: 5872
  • Одобрение: +95/-11
    • Профил
« Отговор #22 -: 24 Февруари, 2016, 17:17 »
Да, утре от 11 часа във Фастмаркет!

Може да прочетеш в темата за мача - http://fcdunav.eu/forum/index.php/topic,2041.45.html

El rio gigante

• Фен
    • Профил
« Отговор #23 -: 24 Февруари, 2016, 17:18 »
[facebook]https://web.facebook.com/fcdunav/posts/1696386360602476[/facebook]

Супер новини, както и да го погледне човек - прието е също и предложението за отстъпка при предварителна покупка на билета, както и за връщането на кетъринг обслужването на стадиона. Сега остава за следващия сезон да се договорим за атрактивна и нормална сезонна карта и единичният билет ще може да поскъпне още без никакви проблеми. Тогава ще можем вече да се похвалим с една наистина европейска ценова политика. Радвам се, че гласът на разума все пак надделява в моменти като този и трябва да отчетем това желание все пак ръководството да се вслушва и да си признава, когато е допусната грешка, вместо традиционния български инат...

FCD

• Фен
    • Профил
« Отговор #24 -: 24 Февруари, 2016, 17:37 »
Е, браво! Което си е хубаво, си е хубаво.  :) Поздравления към ръководството на клуба за конструктивното отношение към нас и бързата реакция. Гъвкавата маркетингова политика винаги води до по-високи приходи! Очакваме по-нататък и атрактивни пакетни цени и/или сезонни карти. Благодарим.

El rio gigante

• Фен
    • Профил
« Отговор #25 -: 24 Февруари, 2016, 18:03 »
И още нещо за цените, което мисля не засегнахме. Когато цената ти е безумно ниска, това означава, че ти сам определяш продукта си като евтин. В крайна сметката хората не са свикнали да плащат каквото и да било за футбол - и 1 лев им се струва много. Съответно и като отидат на стадиона нямат някакви скрупули да се държат конструктивно и да си подкрепят отбора. Евтинко е - какво му плащаш...
Затова цените ще растат още, но пак казвам политиката трябва да е гъвкава и трябва да бъде щедра към феновете, които посещават често мачовете и обратно - крайно ощетяваща феновете, които идват рядко. Както като отидеш на магазина ти правят количествени отстъпки, така и трябва да бъде тук.

А за социалния елемент - ако си редовен фен и искаш карта, може да ти се позволи да изплатиш картата си на 2 или 3 вноски - при обща цена 20-30 лева надали е проблем. Разбира се, получаваш пропроционален достъп на платената част, така че ако позабравиш да внесеш другите вноски, картата да не важи до края на сезона. И това да става в офиса на клуба срещу съответните документи удостоверяващи, че си песнионер или социално слаб. А не като преди както имаше масови измами с това - ама ученик съм, ама пенсионер съм...

Крайно време да правим нещата както трябва и без никакви компромиси и задоволяване с Андрешковщината. Просто всички дружно да свикваме с мисълта, че ако искаме Дунав да е нормален клуб, ние трябва да имаме сериозен принос за това. Маркетингова политика е да адресираш нуждите на отделния си клиент и да му предложиш гъвкави решения, които да го устройват. А не всички в един кюп - дайте 5 лева за билетче. И не е проблемът в цената, ще го кажа отново - това стоеше като проблем и при 3 лева, и при 2 и винаги. Трябва да си я избием тази нелепа соц. уравниловка.
« Последна редакция: 24 Февруари, 2016, 18:07 от RIVER »

El rio gigante

• Фен
    • Профил
« Отговор #26 -: 24 Февруари, 2016, 18:55 »
И ето една принципна схема как си представям нещата за "А" група / Висша лига като цени. Отборите, които включвам са примерни и съобразно това, което се спекулира за Висша лига

Единични цени на билети:
ГРУПА "А"
Лудогорец, Левски, Литекс, ЦСКА

Покупка в деня на мача: 10 лева обикновен сектор, 15 лева сектор с козирка;
Предварителна покупка: 7 лева обикновен сектор, 12 лева сектор с козирка;

---

ГРУПА Б
Черно море, Ботев Пд, Локомотив Пд, Берое, Славия
Покупка в деня на мача: 8 лева обикновен сектор, 12 лева сектор с козирка;
Предварителна покупка: 6 лева обикновен сектор, 10 лева сектор с козирка;

---

ГРУПА В
Етър, Монтана, Локомотив ГО, Пирин Бл, etc...
Покупка в деня на мача: 6 лева обикновен сектор, 10 лева сектор с козирка;
Предварителна покупка: 4 лева обикновен сектор, 7 лева сектор с козирка;

Купа на България: същите цени ако съперникът е разпределен в една от горните група; Ако е от по-ниско ниво
Покупка в деня на мача: 3 лева обикновен сектор, 5 лева сектор с козирка;
Предварителна покупка: 1 лев обикновен сектор, 3 лева сектор с козирка;

---
Абонаментни карти и пакетни билети:

За целия сезон:
VIP: 250 лева на сезон с включена безплатна консумация от кетъринга и гарантирано място под козирката;
Лоялен фен - може да се издаде само при представяне на карта от предишния сезон: 30 лева място в обикновен сектор; 40 лева в сектор с козирка;
Суперфен: 40 лева за обикновен сектор; 50 лева за сектор под козирка.
Всяка карта за място под козирка върви и с ваучер за 15% отстъпка от кетърнига за всеки мач;
Семейна карта: Картата важи за мъж, жена и две деца под 16 години - 70 лева за обикновен сектор; 90 лева за сектор с козирка;
Иначе алтернативно карта "Малък Дракон" за деца и ученици под 16 години струва 1/2 от цената за Суперфен картата. Издава се само с необходимите документи, разбира се.
Дунав social: При представяне на необходимите документи се позволява разсрочено плащане на до 3 равни вноски. Издава се карта с период на валидност до 5 мача, като след това трябва да се внесе следващата вноска за нови 5 мача и така нататък, докато се издължи пълната цена. Има и социална отстъпка, като цените за картите по-горе се намалят сумарно с 10 лева, но само при издължаване на пълните вноски. Местата са само за обикновени сектори и без отстъпка за кетъринг. Карта VIP, разбира се не може да се придобие при тези облекчени условия. Важи за следните групи хора:
- пенсионери;
- безработни;
- работещи с доход с прагова стойност до МРЗ +50 лева за последните 6 месеца.
За последните не важи опцията за намаление с 10 лева на сумарната цена при издължаване на всички вноски.

Пакетни билети:

Група А: 24 лева обикновен сектор; 30 лева сектор с козирка;
Група Б: 25 лева обикновен сектор; 40 лева сектор с козирка;
Група В: 12 лева обикновен сектор; 20 лева сектор с козирка;

Както виждате цената на пакетните билети зависи и от броя отбори, които са разпределени в съответната група.

За мачове в Б група всичко е делено на две. А за В даже е недопустимо да си го помисляме вече...
« Последна редакция: 24 Февруари, 2016, 19:22 от RIVER »

SKCH

• Напредващ
  • Публикации: 687
  • Одобрение: +32/-6
    • Профил
« Отговор #27 -: 24 Февруари, 2016, 22:23 »
Поздравления за добрата инициатива, и че ръководството се вслушва в гласа на разума - в България все още е рядкост това и трябва да му се отдаде заслуженото.

За ценовата политика - изглежда добре замислено, достъпно, не особено скъпо, въпреки че май ще са най-високите цени на обикновени билети в А група. В крайна сметка, ако столичните отбори перат мафиотски кинти и могат да си позволят и свободен вход, на нас се разчита да помагаме реално на отбора.

El rio gigante

• Фен
    • Профил
« Отговор #28 -: 25 Февруари, 2016, 00:25 »
Ами то това е целта - билетите да са по-скъпи, картите евтини и много достъпни, така че повече фенове да бъдат стимулирани да ходят по-често на стадиона. Дори ще има такива, дето също идват от дъжд на вятър, но пак ще бъдат стимулирани да си вземат карта, че не се знае дали няма да искат да посетят повече мачове. Съответно такива биха оставили повече пари в клубната каса в абсолютна стойност, плащайки за карта, отколкото както бе досега. Тези, които идват само за дербитата с по-големите отбори, също имат по-евтина опция да комбинират няколко мача. Който има интерес към точно определен мач и няма намерение да ходи изобщо на другите, пък не би следвало да го смущава една по-висока цена на билета, при положение, че ще я плати 1-2 пъти. За повече става нерентабилно, при положение, че има карти и пакетни билети на много по-добри цени. Колко по-ниска и достъпна цена от 2-3 лева на мач в "А" група - защото толкова би излязло средно на мач с карта и то без да смятаме евентуални мачове за Купата?

За самия клуб ще бъде също по-добре повече хора да са с карти, защото клубът ще получи в аванс едни прилични пари в летния период, когато традиционно разходите са по-големи и няма приходи, които да ги компенсират. А и така, както написах в едно предно мнение има предвидимост и може да кажеш на спонсорите точно какъв гарантиран достъп до колко на брой хора им осигуряваш. Да не говорим, че колкото повече хора за повече мачове си осигуриш, толкова повече постъпления ще имаш от храни, напитки и артикули. Просто след като човек си осигури картата в началото на сезона, после като влиза без допълнителни пари, ще има възможност чисто психологически да се отпусне с харченето за храни и напитки за всеки мач и реално всички тези хора биха оставили много повече средства в клубната каса като теглим чертата - нищо, че средната цена на билета ще е много ниска за тях. Наистина е просто - колкото повече хора си осигуриш постоянно присъствие, толкова по-постоянни приходи ще имаш и няма да ги има тези амплитуди - веднъж 7 000, после 500... Практиката показа, че картодържателите са много по-склонни да харчат за артикули и кетъринг. Примерно аз не познавам нито един картодържател, който да не си е купил поне шалче, тениска или нещо изобщо на Дунав. То е като да си купиш комплект за ски - наведнъж за повечко пари, купуваш всичко, че така или иначе си дал вече немалко пари, а във времето се изплаща предобре. И клубът, и хората доволни. Клубът, защото е получил повече пари, а фенът, защото е получил отношение и ексклузивна ценова политика и доста добра оферта. Просто трябва да накараме хората да почувстват, че да си запален фен има значение - имаш привилегии, имаш достъп до всичко на цена, която не е валидна за другите. Така повече хора ще искат да станат част от това и като цяло стимулирането на лоялността се изплаща много добре във времето с вярна публика.  Сега стимулираме сеирджийството - дойдеш на мач, два, попсуваш и после цял сезон никакъв те няма. Поне да се плаща подобаващо за това. Междуругото, виждате има специални и атрактивни оферти за семейно ходене с деца - де факто ще предлагаме най-евтиното семейно забавление. От една страна запалваме децата от малки, от друга - колкото повече деца със своите родители, толкова повече приходи от разни джунджурии, храни, напитки и какво ли не. Знаете как си искат децата и колко трудно е на родителите да отказват. Като теглиш чертата - пак всички доволни. Клубът получава добри приходи, а семейството много евтино забавление заедно без аналог като цена никъде другаде.

Въобще, крайно време е наистина да престанем с това - какво било на Запад и как било различно тук. Не, не е - ние си го правим различно. Ако за всичко така подхождаме, никога няма да имаме напредък в нищо. Да, ще трябва време хората да свикнат, да ще трябва време да си променят начина на мислене, но ако не започне да се действа в тази посока, никога няма да се случи. Аз мисля, че именно тази политика е справедливата - лоялните фенове се стимулират и награждават за постоянството, другите се стимулират да станат лоялни, а тези, които не искат - плащат повече. Също така ако си купуваш билети предварително, цените на единичните билети вече не са така големи и определено има разлика.

Междудругото, с увеличението сега на цената на билетите и изобщо с приемането на тази идея за различни цени преди и в деня на мача, като че ли стъпваме на правилния път. Притежателите на карти, които си ги купихме във В група на по-висока цена от тази от сбора на мачовете, реално получихме целия сезон в Б група като бонус, а тези, които си ги взеха лятото сега де факто няма да бъдат засегнати от увеличението. Тоест, вярата ни в отбора и лоялността бяха възнаградени по някакъв начин. И това вече е много ясен сигнал за посоката, в която ще се върви и, че купуването на абонаментна карта си струва. Аз очаквам за 1-2 години хората да се научат и да видят наистина колко удобства и нови възможности предлага една подобна ценова политика. А нуждаещите също получават добро решение. Социална политика се провежда не като на всички им дадеш социални цени, а само на тези, които наистина имат нужда.
« Последна редакция: 25 Февруари, 2016, 01:18 от RIVER »

boti4eli

• Фен
  • Публикации: 1464
  • Одобрение: +55/-13
    • Профил
« Отговор #29 -: 25 Февруари, 2016, 03:39 »
Адмирации за бързата реакция на ръководителите по отношение на предварителната продажба, нещо неизбежно според мен. Все пак - глас народен, глас божи  ;) ! Темата е много добре засегната, но трябва да бъде променена на: Билети, сезонни карти и ЧЛЕНСКИ ВНОС - въпрос, по който би следвало да се вземе окончателно решение (наред с цените на билетите и картите) много преди завършването на първенството за постигане на пълна прозрачност в решенията на ръководството, било то за пред феновете, общественоста, бъдещите спонсори и т.н.