Автор Тема: Билети и сезонни карти  (Прочетена 34433 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

rusenec65

• Фен
  • Публикации: 2279
  • Одобрение: +92/-7
    • Профил
Билети и сезонни карти
« -: 22 Февруари, 2016, 18:56 »
Много големи новини ни се струпаха днес в навечерието на полусезона. Но и доста въпросителни останаха. В крайна сметка радващо и успокояващо е, че се работи усилено в посока постигане на заветната цел. Нека и ние, публиката, всички привърженици, подкрепим с всичко възможно любимия ни Дунав. Още на 27-и всички на стадиона и така до края. Ако искаме да сме част от големия футбол в България.

Ей това е въпроса......Искаме ли?Щото нещо не съм оптимист по темата...
И НА СЕВЕР И НА ЮГ САМО ДУНАВ НИКОЙ ДРУГ

ЧИЧО МЪРИ

• Фен
  • Публикации: 3099
  • Одобрение: +132/-20
    • Профил
Re: Билети и сезонни карти
« Отговор #1 -: 22 Февруари, 2016, 20:32 »
Искаме, как да не искаме! Само , че ако може да е на аванта :P Без майтап, обаче тия 5 лева трябваше да ги вкарат след влизането в А група. Така малко изведнъж се стовариха върху неплатежоспособната част от публиката ни. Аз съм почти сигурен, че реално повече от 2-3 000 души на мач няма да има, с малки изключения в някои отделни срещи. Няма как да се върне онова време когато на стадиона се стичаха поне по 10-12000 на по- завързаните мачове. Животът се промени неимоверно много, вервайте ми. Не искам да затормозявам крехката ви 20-30-40 годищна психика, но мнозина от възрастните просто се отказаха да живеят под натиска на промените. Не можаха да ги понесат. Камо ли да мислят дали да отидат на мач или да се свият в къщи оплаквайки старините си. И не става въпрос за политика, какъвто и да беше преходът, със знак + или -, той просто се случи внезапно, безпощадно, безкомпромисно и безкрайно протяжно, при това абсолютно безнадеждно точно за онова поколение което някога пълнеше градския. Извинете ме за "лиричното отклонение" но беше неизбежно.

ivo

• Стартиращ
  • **
  • Публикации: 89
  • Одобрение: +4/-38
    • Профил
« Отговор #2 -: 22 Февруари, 2016, 20:38 »
Кви 5 лева за билет искат,тея гербаджий те наясно ли са колко е средната заплата в Русе и колко е безработицата в града и региона. Искат пълен стадион ама за 5 лева никой няма да дойде да гледа кандидат влизащият в А-група.  Само паЙнера може да напълни стадиона при вход Свободен.. Футболистите да не са по известни от Слави ще искат такъв билет 5 лв. да им се дава.....

El rio gigante

• Фен
  • Публикации: 10558
  • Одобрение: +180/-52
    • Профил
« Отговор #3 -: 22 Февруари, 2016, 20:53 »
Вижте, мисля се правят бакалски сметки както от ръководството, така и от застъпниците на тезата за едва ли не безплатни билети. Билетите от 7-8 години са с една и съща цена - до 3 лева и е имало и по-пълен и напълно празен стадион. Несериозно е да се твърди, че стадионът би бил пълен даже и при вход свободен. Просто потенциалната аудитория на Дунав е не повече от 10 000 зрители и то в определени мачове. Иначе проблемът не е с 5-те лева, за сеирджиите и вечните мърморковци, дето не са направили за тоя клуб абсолютно нищо и 10 лева трябва да станат, пък ако щат да ходят на мач. Мен лично обаче ми е обидно, че лоялните фенове (тези - 300-400 човека), дето са с клуба в добро и лошо са поставени на един кантар с вечните многознайковци и сеирджии. Ами сори, трошим предостатъчно пари покрай отбора, че тези хора да не заслужават някакъв жест. И въпросът не е в 2-е лева, за същото бия камбаната вече колко време - дали 3 или 5 няма никакво значение. Не може да сме равни с бай ти Петкан, дето дойде за 1-2 мача да попсува собствените ни играчи, каже всички са маскари и си замине. Поне такива да бъдат оскубани както си трябва за отдушника...
И да е ясно от каква позиция говоря - взел съм си карта, купувам си и билет в добавка към другите разходи, които има около клуба. За сметка на това не пуша, пия и прочее - въпрос на приоритети е. Та, може да ви звучи много претенциозно, но аз не приемам аз и другите 300-400 да бъдем третирани по еднакъв начин с останалите. Това никъде го няма по нормалния свят. Билетите трябва да са скъпи и по-скъпи даже. Който иска да гледа Дунав евтино, да си купи карта на половин цена на общата. Като искаш да гледаш един мач на година 5-7-10 лева на година няма да те съборят. Могат да се направят и комбинирани билети за няколко мача, където цената на единичния билет да излиза по-малко от билета, но повече от сезонната карта. Колкото по-голям пакет мачове закупиш, толкова да ти е по-евтино.Какво по-логично от това?

П.С. Тоя отгоре над мен да ви прилича случайно на един друг потребител със също толкова изтънчен правопис?
« Последна редакция: 22 Февруари, 2016, 21:06 от RIVER »
Only the dead fish follow the stream

boti4eli

• Фен
  • Публикации: 1464
  • Одобрение: +55/-13
    • Профил
« Отговор #4 -: 22 Февруари, 2016, 21:13 »
Наред с по-добрата политика с абонаментните карти и пакетното закупуване на билети, наистина единичната цена би следвало да е варираща. Например при така наречените дербита и мачове с преки конкуренти, тя трябва да е по-висока, срещу други отбори, може да е по-занижена. Това не само е логично, но е практика в много държави!

FCD

• Фен
  • Публикации: 4069
  • Одобрение: +138/-32
    • Профил
« Отговор #5 -: 22 Февруари, 2016, 22:19 »
Искаме, как да не искаме! Само , че ако може да е на аванта :P Без майтап, обаче тия 5 лева трябваше да ги вкарат след влизането в А група. Така малко изведнъж се стовариха върху неплатежоспособната част от публиката ни. Аз съм почти сигурен, че реално повече от 2-3 000 души на мач няма да има, с малки изключения в някои отделни срещи. Няма как да се върне онова време когато на стадиона се стичаха поне по 10-12000 на по- завързаните мачове. Животът се промени неимоверно много, вервайте ми. Не искам да затормозявам крехката ви 20-30-40 годищна психика, но мнозина от възрастните просто се отказаха да живеят под натиска на промените. Не можаха да ги понесат. Камо ли да мислят дали да отидат на мач или да се свият в къщи оплаквайки старините си. И не става въпрос за политика, какъвто и да беше преходът, със знак + или -, той просто се случи внезапно, безпощадно, безкомпромисно и безкрайно протяжно, при това абсолютно безнадеждно точно за онова поколение което някога пълнеше градския. Извинете ме за "лиричното отклонение" но беше неизбежно.
Не че не го знам това, но толкова трогателно,  човешки и истински си го написал, че чак ми дойде да се разплача накрая. Всеки от нас помага на възрастните си роднини по един или друг начин и знае, че не сме ли ние, нашите майки и бащи си отиват, оставени на произвола на скапаната държава, за която са работили. Със смешни доходи на ръба на оцеляването и мизерията. Мисля, че е честно и редно  за тях да се направи някакъв социален реверанс.

Що се отнася за останалите, дето се правят на мишоци, айде моля ви се. Можете да плащате по 10-12 лв. примерно за кино, да си купувате цигари по 5 кинта парчето или постоянно да пълните механите, където като отида уикенда, все няма свободни места, а ви свиди 5 лв. да дадете за отбора на града. Но иначе имате огромни претенции. И моля ви се, не ми вадете от девет кладенци води да ми обяснявате каква била средната заплата в Русе. Напълно достатъчна е за 10 лв на месец, ако имате претенции за А група. Вървете вижте колко струват билетите на отборите от А група и пак ще си говорим дали е скъпо тук.

Да и моля ви се въведете атрактивни пакетни цени, това в момента е пълна аномалия да са купиш карта или няколко билета и да няма 1 лев отстъпка. Така тези редовни зрители, които чисто и просто искат да им излезе по-адекватно по джоба, поне ще имат някакъв вариант.

rusenec65

• Фен
  • Публикации: 2279
  • Одобрение: +92/-7
    • Профил
« Отговор #6 -: 22 Февруари, 2016, 22:39 »
Кви 5 лева за билет искат,тея гербаджий те наясно ли са колко е средната заплата в Русе и колко е безработицата в града и региона. Искат пълен стадион ама за 5 лева никой няма да дойде да гледа кандидат влизащият в А-група.  Само паЙнера може да напълни стадиона при вход Свободен.. Футболистите да не са по известни от Слави ще искат такъв билет 5 лв. да им се дава.....
Благодаря за мнението ти...ДЪЛБОК ПОКЛОН ПРЕД ГЕНИАЛНАТА ТИ МИСЪЛ,ОСОБЕНО ЗА ПАЙНЕРА И УЧИНДОЛСКИЯ....ЗАГУБИХ УМА И ДУМА.....
И НА СЕВЕР И НА ЮГ САМО ДУНАВ НИКОЙ ДРУГ

El rio gigante

• Фен
  • Публикации: 10558
  • Одобрение: +180/-52
    • Профил
« Отговор #7 -: 22 Февруари, 2016, 22:44 »
Като се замисли човек, че ей така е основната маса, да се разреве.
Only the dead fish follow the stream

NITRO

• Фен
  • Публикации: 3750
  • Одобрение: +128/-25
    • Профил
« Отговор #8 -: 22 Февруари, 2016, 23:47 »
Кви 5 лева, бе?! Аз мангизи за цигари и ракия няам, те 5 лева ша ми искат! Тия нехранимайковци тре да ми плащат на мене, че съм благоволил да отида та после да са фукат че имали наймного публика. Аамаха, и безплатна реклама ше им прая на доктурчето и на еленския ц*****н. Ай сиктир!

(из мислите на типичен представител на "основната маса")

Ивайло

• Напредващ
  • Публикации: 140
  • Одобрение: +8/-7
    • Профил
« Отговор #9 -: 23 Февруари, 2016, 01:43 »
Напълно нормална цена! Недоволни и изненадани ще има разбира се! Ще свикнат. Стига отбора да върви по пътя по който се е запътил.

erosso

• Напредващ
  • Публикации: 732
  • Одобрение: +10/-1
    • Профил
« Отговор #10 -: 23 Февруари, 2016, 11:48 »
Само да попитам , ако влезем в "А" група дай боже, билета 10 лв ли ще стане ?
FOREVER DUNAV FOOTBALL TEAM

ivo_dunav

• Напредващ
  • Публикации: 563
  • Одобрение: +8/-1
    • Профил
« Отговор #11 -: 23 Февруари, 2016, 12:02 »
Що, и 10 да стане проблем ли има? Нещо ненормално ли виждаш в цената?

vivanov

• Administrator
  • Фен
  • Публикации: 5872
  • Одобрение: +95/-11
    • Профил
« Отговор #12 -: 23 Февруари, 2016, 12:07 »
Най-вероятно, да, но ще има и изгодни абонаментни карти, предполагаме и ще настояваме. Освен това стадионът трябва да се сдобие с още сектори с козирки, както и осветление, което ще качи удобството на зрителите. Участието в "А" група си има своята цена. Мачовете на Марисан в Североизточната "В" група са при свободен вход.

FCD

• Фен
  • Публикации: 4069
  • Одобрение: +138/-32
    • Профил
« Отговор #13 -: 23 Февруари, 2016, 13:25 »
Оф... Като чета размишленията на разни хора по сайтовете, чак се отчайвам, че сме станали такъв опошлял народ. Извинявам се, но това е истината. Искам да се обърна към тези хора с простичкия пример:

В момента плащате 3 лева. Какво получавате?
Едни недотам добри условия, неудобни седалки, изпочупени седалки, мръсотия, жалко изглеждащ занемарен стадион, недофинансиран отбор, който не може смело да погледне напред и нагоре, лятото се потите на 40 градуса, зимата ви вали сняг и дъжд. Гледата В и Б група с Локомотив Мездра, Симитли и Пирин Разлог, no offence.

Условие: Общината, държавата и клубът си свършват работа съвестно на терена и извън него!
Плащате 5, 6, 7... 10 лева (Максимум 20 лв. на месец). Имате и по-изгоден вариант с карта. Какво получавате?
Един добре изглеждащ за българските реалности, спретнат и приятен стадион. Един перфектен терен, на който се играе футбол, а не антифутбол и корида. Финансово стабилен отбор, играещ с хъс и високи цели. Седите на по-удобни седалки. Лятото наблюдавате футбол вечер на прохлада и приятни условия, есен и пролет сте защитени от дъжд и сняг. Вие и цяла България по телевизията наблюдавате футбол на най-високо ниво с Лудогорец, Левски, Берое, Черно море... евентуално ЦСКА, Литекс и Локо Сф. А защо не и нещо повече в бъдеще? Горди сте, че сте русенци срещу проклетите минимални 20 лева, където къде не сме ги давали.

Нещо неясно?

ISTINATA

• Напредващ
  • Публикации: 590
  • Одобрение: +27/-4
    • Профил
« Отговор #14 -: 23 Февруари, 2016, 14:25 »
Четейки се чудех дали да си напиша мнението, но все пак ето какво смятам аз. 5лв са много за вход за мач от "Б" група, дай боже всичко да е наред и да си влезем най-после в "А" група, за там вече цената от 5лв е абсолютно нормална. Може и да ме оплюете, но лично аз предпочитам 5000 души на стадиона дали по 2лв вход, от колкото 2000 дали по 5... и тук излиза въпроса какво целят от клуба, все пак спорта е предимно и най-вече за хората ?!

П.С Ще ме извинявате ама не смятам за нормално мач от Лига Европа в съседно Гюргево да може да се гледа за 15 леи = 7лв (най-евтиния билет зад вратата, под козирка), а за мач в "Б" група хората да дават по 5лв, като се има предвид състоянието на стадиона (една козирка, няма тоалетни, няма кетаринг, изключително некадърно поставени седалки, в повечето случаи изключително мръсни, липса на адекватна озвучителна система и т.н). Цената на билета няма да събори никой така е, ако ще и 10лв да е пак ще ходя на мачовете, защото милея за Дунав и за Русе, но ... !