Добавени събития

• Литекс Б (Ловеч) 1-2 Дунав (Русе): 06 Декември, 2015

Автор Тема: Литекс Б (Ловеч) - Дунав (Русе) 1:2  (Прочетена 14189 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

ISTINATA

• Напредващ
  • Публикации: 590
  • Одобрение: +27/-4
    • Профил
Re: Литекс Б (Ловеч) - Дунав (Русе) 1:2
« Отговор #90 -: 07 Декември, 2015, 14:27 »
Ще се включа малко по темата относно ПО, за да ви кажа някои факти, които може би знаете,а може би не. Факт е, че един от най-силните отбори, които сме имали бе именно по времето, когато ПО поеха кормилото ( най-после доживяхме и сега да имаме такъв солиден състав). Нека не забравяме, че отбора бе в зоната на изпадащите и с идването на ПО, направихме много силен пролетен полусезон, което ни спаси от резила изпадане в "В" група. След края на този прословут сезон, ПО поискаха да им бъде даден на концесия градския стадион за период от 15 години (ако не се лъжа), като възнамеряваха да го реконстроират и направят по изискванията на Уефа, НО ОТ ОБЩИНАТА ОТКАЗАХА ! Стигнаха до компромисен вариант, да им бъде даден ст "Дунав" на концесия, за да го направят почти чисто нов стадион по изискванията на УЕФА и това им беше отказано ! Няма толкова луди, които да наливат пари в една яма и да нямат грам възвръщаемост, това е абсурдно ! А за да имаш качествен и силен отбор, който да е фактор, трябва да имаш на първо място отлична БАЗА ! Сами виждате в Разград, първото нещо, което се направи бе базата, още докато отбора бе в "Б" група !

lamaandy

• Напредващ
  • Публикации: 120
  • Одобрение: +4/-0
    • Профил
« Отговор #91 -: 07 Декември, 2015, 14:33 »
Аз пак да си кажа, макар че навлизаме в offtopic. Преди да търсим лесни големи пари, трябва да разгледаме какво ние допринасяме за клуба като общество и как да се разшири тази маса (като разбира се трябва и целенасочена политика на клубно ниво за това). Това е най-добрият източник на приходи за клуба, защото след себе си ще доведе и рекламодатели. Когато имаш голяма фенска маса, имаш и до кого да стигнеш, нали?
  Напълно съм съгласен, защото не може да почваме сезона с шест хиляди срещу Литекс 2 и да го завършваме с шестотин души публика срещу Лудогорец 2, да не говорим, че публиката намаля рязко още на половината от сезона. За мен все още е голяма загадка защо последните мачове бяха толкова слабо посетени при положение, че отборът беше в челото на класирането с добри шансове за първото място през по - голямата част от сезона. С едно - две по - класни попълнения в нападение смятам, че на пролет ще затвърдим първото място, но предвид миналогодишните неуспехи, докато и на теория ( да водим със седем точки два кръга преди края) не се класираме няма смисъл да се навиваме. Работата е свършена на половина, остава по - трудната втора част . Весели празници на всички и живот и здраве в края на февруари отново на стадиона да завършим започнатото !

El rio gigante

• Фен
  • Публикации: 10558
  • Одобрение: +180/-52
    • Профил
« Отговор #92 -: 07 Декември, 2015, 14:43 »
Ще се включа малко по темата относно ПО, за да ви кажа някои факти, които може би знаете,а може би не. Факт е, че един от най-силните отбори, които сме имали бе именно по времето, когато ПО поеха кормилото ( най-после доживяхме и сега да имаме такъв солиден състав). Нека не забравяме, че отбора бе в зоната на изпадащите и с идването на ПО, направихме много силен пролетен полусезон, което ни спаси от резила изпадане в "В" група. След края на този прословут сезон, ПО поискаха да им бъде даден на концесия градския стадион за период от 15 години (ако не се лъжа), като възнамеряваха да го реконстроират и направят по изискванията на Уефа, НО ОТ ОБЩИНАТА ОТКАЗАХА ! Стигнаха до компромисен вариант, да им бъде даден ст "Дунав" на концесия, за да го направят почти чисто нов стадион по изискванията на УЕФА и това им беше отказано ! Няма толкова луди, които да наливат пари в една яма и да нямат грам възвръщаемост, това е абсурдно ! А за да имаш качествен и силен отбор, който да е фактор, трябва да имаш на първо място отлична БАЗА ! Сами виждате в Разград, първото нещо, което се направи бе базата, още докато отбора бе в "Б" група !

Дълбоко се съмнявам в това, особено като се има предвид кой беше на власт. Това едно на ръка, но второ на ръка спомняте ли си ПО с каква декларация излезе и на кого хвърли вината за отказа си? Ако не си спомняте, припомнете си, за мен това беше много гнусно и долно и никога няма да им го простя това специално. На всичко останало - майната му, но да си бършеш задника с обикновените хора е наистина много долно. Като ти е отказала общината - излизаш и казваш истината - толкова. Но и дори и наистина да са им отказали, вероятно е било от малкото им умни решения. Съдейки по съдбата на спортната зала, определено 10 години без Градския стадион нямаше да ни се отразят много добре, нали?
« Последна редакция: 07 Декември, 2015, 14:46 от RIVER »
Only the dead fish follow the stream

rusenec65

• Фен
  • Публикации: 2279
  • Одобрение: +92/-7
    • Профил
« Отговор #93 -: 07 Декември, 2015, 16:46 »

И понеже не им дадоха нито Градския ,нито ст.Дунав та затова има дадоха и залата и МОЛ да строят и хотел петзвезден....Ти да видиш....И после видяхме до къде го докараха....Така че г-н Истина ,истината е съвсем друга...Назначените комунистически милионерчета от село Пиргово се ангажираха с Дунав само и само да си постигнат целта и да вземат залата и парцела там...белким  поуталожат уникалната си селска лакомия.А за сградата на Музикалното чак не ми се говори-учил съм там и сега като мина ги проклинам до девето коляно-и не съм само аз ,сигурен съм.  Както се казва момчетата могат да излязат от село ,но селото никога няма да излезе от тях....Резултатите после ги видяхме...
Айде стига вече ,че направихме здрав офтопик....
И НА СЕВЕР И НА ЮГ САМО ДУНАВ НИКОЙ ДРУГ

ISTINATA

• Напредващ
  • Публикации: 590
  • Одобрение: +27/-4
    • Профил
« Отговор #94 -: 07 Декември, 2015, 18:06 »
Казах ви факти, които не са толкова известни на хората, дали да ми вярвате или не си е ваш личен избор :) Иначе, в момента се правят някакви неща по стадиона, което разбира се е хубаво и по-добре от нищо, но да видим дали общината ще си изпълни обещанията. Задължително трябва да се постави ново тревно покритие, защото Градския ни стадион се славеше с едно от най-добрите такова до преди 10тина години...
Ще ви кажа още един факт, който може би малко хора знаят, лекоатлетическата писта е сложена в ущърб на терена и ако дай боже някой ден стигнем до някой Евротурнир, това ще голям проблем, може би е добре да се помисли и върху това (в случай, че искаме евентуално да играем на собствения си стадион де)... Това никой не го казва, защото за момента да играем в евротурнир изглежда фантастично, но знае ли човек :) Нека вървим стъпка по стъпка и най-важното да продължим да правим тези стъпки в правилната посока :) САМО ДУНАВ ! :)

El rio gigante

• Фен
    • Профил
« Отговор #95 -: 07 Декември, 2015, 20:05 »
Няма абсолютно нищо, което да потвърждава тези "факти", воглаве с основните действащи лица в конкретния казус. ;)

NITRO

• Фен
  • Публикации: 3750
  • Одобрение: +128/-25
    • Профил
« Отговор #96 -: 07 Декември, 2015, 22:44 »
Хайде да се върнем на темата.
Цитат
"Доказахме, че заслужаваме първото място в "Б" група". Това заяви старши треньорът на ФК Дунав (Русе) Веселин Великов, след като тимът му вчера победи втория отбор на Литекс с 2:1 в Ловеч.

"Заслужавахме да победим, дори с още по-голям резултат. Изпуснахме още няколко положения за отбелязване на гол, а през първото полувреме имаше и чиста дузпа в наша полза, която съдията подмина. Въпреки това момчетата се доказаха като бойци и стигнаха до заслужена победа. Благодаря на целия отбор за това, което направи през този полусезон. Много хора не ни вярваха. Не вярваха, че можем да сме сред първите отбори в класирането, но ето, че ние ще зимуваме дори с преднина от четири точки пред втория и третия", добави още Великов.
http://www.sportal.bg/news.php?news=579726

Имам усещането, че този път работата е сериозна, за разлика от предните години, когато бяхме със същото класиране на полусезона. Този път основата е здрава. Този път отборът действително е на целия град, а не на този или онзи. Този път общината е здраво ангажирана с Дунав. Този път треньорът приема предизвикателството А група като въпрос на чест. Този път футболистите играят със сърце и се раздават на терена. Този път... Абе, този път ще се влиза в А група. Няма накъде. САМО ДУНАВ!

El rio gigante

• Фен
    • Профил
« Отговор #97 -: 07 Декември, 2015, 22:46 »
И най-важното - отборът е финансово добре осигурен и я няма напрегната обстановка от 2010-а година, когато много хора не знам защо забравят съществената разлика, че играчите ни 3 месеца не бяха получавали заплати и играеха само на мускули, без реална зимна подготовка и с много висока средна възраст на отбора. Сега Дунав има аргументите да атакува А група и ако успеем ще е преди всичко логично следствие на извършената работа, а не някакво извънредно геройство и надскачане, каквото рядко става :)
« Последна редакция: 07 Декември, 2015, 22:48 от RIVER »

wehrmacht

• Напредващ
  • Публикации: 360
  • Одобрение: +13/-5
    • Профил
« Отговор #98 -: 08 Декември, 2015, 09:29 »

... лекоатлетическата писта е сложена в ущърб на терена ...

Моля да уточниш за какъв точно ущърб става въпрос.
ихтамнет

dimitrovv1991

• Фен
  • Публикации: 2018
  • Одобрение: +35/-3
    • Профил
« Отговор #99 -: 08 Декември, 2015, 10:33 »
И аз съм останал с такова впечатление за пистата. Струва ми се, че е доста по-висока от терена, което пречи при изпълнението на корнерите. Плюс това има и нещо като парапет, който също пречи според мен.

По темата - добра победа, която смятам, че е доказателство, че отборът се бори в абсолютно всеки момент и че мрънкането, че "пак се почва" е напълно неоснователно. Сега отборът се ръководи от амбициозни и кадърни хора, които естествено не са безгрешни, имат си кусури, но си вземат поука от всяка тяхна грешка и гледат да не я повтарят. На мен лично ми писна да бъда премерен в приказките си и сега смело казвам, че догодина сме в "А" :)
Българите- това е народ, който имаше всичко, което е пожелавал; те вярваха, че светът е открит за тях; те никога не се съмняваха в победата си; това е народът, на който се учудваше светът.
                                                                Магнус Феликс Eнодий,486г.

rusenec65

• Фен
  • Публикации: 2279
  • Одобрение: +92/-7
    • Профил
« Отговор #100 -: 08 Декември, 2015, 11:19 »
И аз бях чул нещо такова ,че пистата е по -висока от терена  ,още в началото когато я направиха...Но това мисля лесно може да бъде коригирано , когато се прави новия терен....
И НА СЕВЕР И НА ЮГ САМО ДУНАВ НИКОЙ ДРУГ

Faas

• Напредващ
  • Публикации: 620
  • Одобрение: +36/-3
    • Профил
« Отговор #101 -: 09 Декември, 2015, 21:26 »
 По времето, когато полагаха настилката имаше писания по медии,  че е объркано нивото и в последствие основата (бетонът) е коригирана. Да, малко по-висока е от терена, но не е нещо фрапиращо, неприятното е че терена на няколко места по линията на засадата, има сериозни хлътвания.
Принципно, това лято имам известни наблюдения по поддръжката на тревата и с чисто сърце мога да кажа, че малкия колектив се старае, полива се всяка сутрин, ако не и вечер, вкарва се валяк, коси се регулярно и тн.
Като цяло игрището ни не е лошо, но вече тези денивелации(предпоставка за контузии) и олесяващата на места трева, натежават все повече към нужда от ремонт.

Искам да поздравя колективът на Дунав, всички съфорумци и хора по света, на които сърцето бие в унисон със синьото "Д", за зимуването на върха и да им пожелая Весели Празници! ;)
« Последна редакция: 09 Декември, 2015, 21:36 от Faas »