Автор Тема: "Б" група - програма и статистика  (Прочетена 77594 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

El rio gigante

• Фен
  • Публикации: 10558
  • Одобрение: +180/-52
    • Профил
Re: "Б" група - програма и статистика
« Отговор #660 -: 05 Юни, 2016, 14:32 »
Да, защото пролетта в половината мачове бихме с по 1:0 и в тези мачове бяхме и доста ефективни. Така, че ефективността ни е доста над 5%, каквото и както да я гледаш. Имахме един мач - този със Симитли, в който наистина беше 5% - вкарахме 1 гол от 20 ситуации. Ама за другите мачове - айде сега ;)
Only the dead fish follow the stream

FCD

• Фен
  • Публикации: 4069
  • Одобрение: +138/-32
    • Профил
« Отговор #661 -: 05 Юни, 2016, 14:53 »
Как и да е, минало-свършено, важното е, че сме в "А". Продължаваме смело да мечтаем напред.  :) Но пък ми се иска да видя как можем да бележим там, поне на отбори от нашата черга като Монтана, макар и с един гол разлика. Щото аз за елита вече така съм се настроил - за минимални резултати и доста ремита. Ако гледаме реално на нещата, вече на по-високото ниво де.

zapalqnko64

• Напредващ
  • Публикации: 389
  • Одобрение: +24/-49
    • Профил
« Отговор #662 -: 05 Юни, 2016, 16:17 »
То, ако ще са минимални резултати и ремита,публика-йок.Ще се чудим защо има 1500-2000 души и какво става.Там беше и спора защо намаляха хората и как не се напрягаха след началните и силни мачове.А и Веско го каза,че са уморени.Истината е,че няма конкуренция в отбора.Я,изиграй един слаб мач и седни на пейката и чакай после да влезеш.С толкова пари-толкова.Най-напред се инвестира и след известно време чакаш резултат.А той може и да не ти хареса.

NITRO

• Фен
  • Публикации: 3750
  • Одобрение: +128/-25
    • Профил
« Отговор #663 -: 06 Юни, 2016, 02:01 »
Една бърза справка показва, че в 6 мача променяме частично или изцяло развоя на срещата в наша полза в последните 15 минути, а само в 3 губим точки в този период. Ето срещите:

В наша полза:
1 кръг: Лудогорец 2 - Дунав от 2:2 до 2:3
2 кръг: Дунав - Литекс 2 от 0:1 до 4:1
5 кръг: Поморие - Дунав от 1:1 до 1:2
9 кръг: Банско - Дунав от 1:1 до 1:2
17 кръг: Литекс 2 - Дунав от 1:1 до 1:2
28 кръг: Пирин (Разлог) - Дунав от 2:0 до 2:2

В наша вреда:
3 кръг: Нефтохимик - Дунав от 0:1 до 1:1
11 кръг: Добруджа - Дунав от 0:1 до 1:1
27 кръг: Дунав - Септември (Симитли) от 1:0 до 1:2

Срещу Банско дори обръщаме резултата от 1:0 за домакините, но тъй като в 75 минута е 1:1, затова съм го писал така. Мисля, че имаме основание да бъдем доволни от тази статистика, която показва здрави нерви и добра физическа подготовка. Надявам се това да продължи и следващия сезон в А група.
« Последна редакция: 06 Юни, 2016, 08:35 от nitro77 »

ЧИЧО МЪРИ

• Фен
  • Публикации: 3099
  • Одобрение: +132/-20
    • Профил
« Отговор #664 -: 06 Юни, 2016, 08:30 »
Аз също смятам, че тези обръщания на резултата се дължат на "здрава психика и добра физическа подготовка", плюс амбицията да се спечели мача на всяка цена. Обратният ефект в мачовете с Нафтата и Добруджа е по-скоро случайност, но и несъвършенство в защитния ни вал, което се надявам през новия сезон да изчистим.

El rio gigante

• Фен
    • Профил
« Отговор #665 -: 06 Юни, 2016, 12:06 »
Аз пък съм против да се гледат отделни мачове и да се говори за несъвършенства или съвършенства. Свършихме ли и като цяло работата - да, свършихме я. Никога няма да станем перфектен отбор, който никога не допуска грешки и никога не изиграва слаби мачове. Ако се надявате на това - няма да стане.

FCD

• Фен
    • Профил
« Отговор #666 -: 06 Юни, 2016, 13:18 »
То че е така, така е, а истината е, че е топка и се върти и никой няма застраховка от несполуки или трудни мачове. Интересното е, че някои от тези мачове сякаш са "застраховани" за хикс и ние като фенове си ги очаквахме просто ей така някак си приятно разсеяно, сякаш е най-нормалното нещо на света. На мен за поредна година ми се доказа, че играем трудно срещу отбори като Локо ГО, Спартак Пн и Добруджа и това ми се явява много измъчваща статистическа загадка.  ::) В тази връзка някой има ли реално обяснение или поне теория аджеба защо винаги са ни толкова трудни да вземем тези традиционни северни дербита? Не мога да достигна до заключение нещо реално обусловено ли е, случайност ли е (егати случайността), или психически прегаряме.

El rio gigante

• Фен
    • Профил
« Отговор #667 -: 06 Юни, 2016, 13:39 »
Аз ще ти кажа и обяснението е просто - това са отбори, които ни познават добре, играем често контроли, близко сме и имат възможност да ни наблюдават или всичко изброено взето заедно и тези отбори знаят много добре как да ни противодействат. Както се казва, знаят ни и кътните зъби - абсолютно всички силни и слаби страни, тактически постановки и прочее. Едно е да проучваш един отбор в рамките на предния мач или 1-2 мача назад, друго е да го знаеш как играе и да му знаеш стила до последната подробност. Затова точно тези изброени отбори умеят да ни затрудняват максимално - знаят прекалено много за нас и всичко в тези мачове вече опира до късмет, настойчивост, добър ден и е на грешки - който допусне - гори, ако никой не допусне - хикс.
« Последна редакция: 06 Юни, 2016, 13:43 от RIVER »

FCD

• Фен
    • Профил
« Отговор #668 -: 06 Юни, 2016, 13:50 »
Благодаря за мнението. Нарочно не се издадох, за да не влияя, но и аз така си го обяснявам. Което действително е най-простото и логично обяснение, но се чудих дали има и други виждания. Точно в тази връзка съм се замислял, не може ли поне веднъж да им извадим от ръкава и врътнем една дълбоко законспирирана постановка и да ги изненадаме. Примерно шокиращо вадим наобратно всички резерви за титуляри, играем го лисичи "опълченците на шипка" и изведнъж с две-три заучени положения ги довършваме, хахаха!

El rio gigante

• Фен
    • Профил
« Отговор #669 -: 06 Юни, 2016, 13:58 »
Да, но всяка изненада в тактиката трябва да се пробва някъде "на живо" - я в някоя контрола, я в някой мач или в поредица от такива, който не е толкова напечен. Но те като имат възможност да ни наблюдават редовно - градовете са близко, клубовете си пращат емисари и изненадата вече няма да бъде изненада. Заучените положения се тренират, но се и усъвършенстват по време на мачовете, така че няма как изведнъж да стане плод на някакви импровизации и да се получат. Пак казвам - въпрос на грешки и на късмет. Ние също ги познаваме добре и затова тези мачове в огромната си част завършват равен. Но то така е с всяко регионално дерби по света ако се замислиш - отборите се познават перфектно, няма с какво да се изненадват и затова се казва клишето, че класирането нямало значение в тези мачове, защото разликата в класите ако има такава се компенсира от информация. Докато ако играят клубове, които се срещат рядко и не могат да се наблюдават често - тогава вече е въпрос на класата на отборите, тогава вече може да има изненади и прочее. Аз затова казвам, че нашият успех се дължи и на добрия ни скаутинг, който събираше информация за всички клубове на поразия и осигуряваше материали на треньора да подготви отбора за тези мачове. Когато играят два отбора, които не се познават и единият знае много повече за другия, вероятността този, който знае да спечели е значително по-висока, особено ако добавим към това и добрата класа на играчите, които да претворят тази вероятност в реалност на терена.
« Последна редакция: 06 Юни, 2016, 14:00 от RIVER »

FCD

• Фен
    • Профил
« Отговор #670 -: 06 Юни, 2016, 14:25 »
На мен и друго ми се струва, че влияе. Есенният дял бяхме и в пълно медийно затъмнение и сигурно сме били малко или много по-незнайни примерно за Симитли, Банско и Поморие ако щеш. Но пролетта, когато започнаха тв излъчванията, който не си е пуснал компютъра/телевизора, той не ни е гледал. Така че ни поразузнаха. И все пак изненадата е изненада, когато изненадаме и нас самите, дето се вика.  :) Щеше да е интересен един такъв експеримент към края и нищо чудно да бяхме сварили някого неподготвен. Съвсем логично, изненадата винаги идва от най-неочакваното и смешно нещо. Нещо като при войните - когато се водят битките, в някоя от тях генералът изготвя хитра нелогична операция и успява да свари неподготвени и помете дори далеч по-многобройни войски. Примери много, дори в българската история. Та си е риск това лисичата тактика, но може да е част от играта/битката. "Който ни играй, ни пичели."  :D

NITRO

• Фен
  • Публикации: 3750
  • Одобрение: +128/-25
    • Профил
« Отговор #671 -: 06 Юни, 2016, 14:50 »
Освен изброените, се сещам за още един фактор, който предопределя по-оспорвания характер на тези дербита. Това е мотивацията, която може да се разглежда в две направления. Първо, мотивация за добро представяне в мача срещу традиционен съперник. И второ, специално за този сезон, мотивация за добро представяне срещу лидера в класирането. С напредването на сезона, Дунав се оформи като лидер и вторият вид мотивация може да обясни трудните минимални победи, както и ремитата през пролетта. Пък дори и загубата от Симитли. Смятам, че в А група, поне в началото на сезона, може да се наблюдава обратната тенденция - на подценяване от страна на другите отбори, което може да доведе до приятни за нас изненади.  :)