Автор Тема: "Б" група - програма и статистика  (Прочетена 77364 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

vivanov

• Administrator
  • Фен
  • Публикации: 5872
  • Одобрение: +95/-11
    • Профил
Re: "Б" група - програма и статистика
« Отговор #15 -: 21 Август, 2015, 15:07 »
Не бих считал футбол24 за сигурен източник, защото те просто копират новините от останалите медии. При статистиките понякога нямат информация за посещаемостта на даден мач и се отчита 0 зрители, което изкривява средната посещаемост и т.н.

По принцип Bulgarian-football.com дава възможно най-точна информация и статистика от мачовете, но защо редовно ни реже посещаемостта, трябва да питате редактора. Пишете мейли и дайте становище потвърдено с факти и снимки. Аз вече пратих.

Иначе не съм съгласен, че половината стадион е бил пълен. Първо трябва да отразим, че от както имаме пластмасови седалки, всеки втори ред се пропуска и не използва от зрителите за седящо място. Когато преди 10 години един сектор е бил пълен, сега са нужни само половината хора да го изпълнят. Освен това на повечето снимки се виждат свободни места, дори цели редове най-долу са празни. Така, че трябва да сме по-реалистични в числата. Най-добре е за основа да се вземе броя на продадените билети. После да се добавят абонаментните карти, децата от школата които влизат безплатно и ще се получи едно възможно най-близко до истината число за посетителите на мача. Докато ръководството крие колко билети са продадени общо за всеки отделен мач, ще трябва само да гадаем.

FCD

• Фен
  • Публикации: 4069
  • Одобрение: +138/-32
    • Профил
« Отговор #16 -: 21 Август, 2015, 16:08 »
Понеже не съм попаднал на друга статистика до момента, просто съм си взел тази. Тя че не е вярна, не е вярна, но все си мислех, че е нещо приблизително поне, а сега ме усъмни.  :-\ А в bulgarian-football.com направо е делено на две. За двата мача съм си купувал билети от предварителни продажби досега и предполагам повечето от колегите от форума. Но нали долу вляво има число, което показва поредния номер на билета. Ако някой случайно си е купувал преди мача на каса и го помни приблизително поне като хилядни, или случайно някак е запазил фискалния бон и може да го види, би било полезно да го сподели.

vivanov

• Administrator
  • Фен
  • Публикации: 5872
  • Одобрение: +95/-11
    • Профил
« Отговор #17 -: 21 Август, 2015, 16:43 »
Това е вариант, но всеки апарат си брои отделно от 0 и трябва да се събере сумата от всички апарати.

dimitrovv1991

• Фен
  • Публикации: 2018
  • Одобрение: +35/-3
    • Профил
« Отговор #18 -: 21 Август, 2015, 18:36 »
Мисля, че е крайно време да се спре с изхвърлянето по отношение на посещаемостта. На мача със Созопол имаше по група преценка около 6000 души. Реално стадионът беше пълен на 1/3. С Литекс - не повече от 3500. Трябва да сте наясно, че капацитетът на стадиона намаля с близо 1/3 след поставянето на пластмасовите седалки. Във всеки един блок с такива местата са намалени с 50%. Като прибавим и факта, че дори тези със сините седалки не бяха пълни до последното място, всичко натам остава проста математика. Достатъчно добра посещаемост имаме, не е нужно да се надува излишно...
Българите- това е народ, който имаше всичко, което е пожелавал; те вярваха, че светът е открит за тях; те никога не се съмняваха в победата си; това е народът, на който се учудваше светът.
                                                                Магнус Феликс Eнодий,486г.

erosso

• Напредващ
  • Публикации: 732
  • Одобрение: +10/-1
    • Профил
« Отговор #19 -: 23 Август, 2015, 14:09 »
на Созопол ( Сопопол ) пак им дават дузпа като домакин , но и това не им помогна , мисля че Созопол бяха до тука с амбициите макар да е твърде рано , но две поредни загуби макар с подкрепата от съдиите... Нефтохимик също с новия треньор победа не могат да направят още. най-сериозният ни претендент мисля че ще си бъде Верея , Спартак Плевен , може до някъде и Поморие - за челните места :)

FOREVER DUNAV FOOTBALL TEAM

El rio gigante

• Фен
  • Публикации: 10558
  • Одобрение: +180/-52
    • Профил
« Отговор #20 -: 23 Август, 2015, 14:15 »
Още е много рано, за да са говорят тези неща. Групата е много изравнена и тези разлики, които са сега, много бързо и лесно могат да се наваксват. Пак ви казвам, да си гледаме Дунав, да си гледаме нашите мачове, да играем всеки мач като финал за ШЛ, а не да гледаме какво ставало в Плевен или Горна или колко точки сме можели да вземем следващите 3 мача. Досегашната стратегия изглежда работи, нека си я караме така мач за мач. Аз ви казвам, че момчетата са безкрайно амбицирани да стигнат до края.
Only the dead fish follow the stream

Pleven

• Напредващ
  • Публикации: 285
  • Одобрение: +20/-2
    • Профил
« Отговор #21 -: 24 Август, 2015, 14:22 »
Поздравявам ви за чудесния старт на Дунав! Имате сили да задържите първото място до зимата. Като гледам серията от издънки на Нефтохимик си мисля, че те явно нямат отбор и биха се върнали в играта чак на пролет, ако се подсилят. От другите отбори определено Верея изглеждат стабилни - като финансиране и като отбор. Нашият Спартак има шанс да излезе на второ място при победа над Литекс 2 и да го затвърди при домакинството на Нефтохимик, но в Плевен ни е ясно, че пари няма и всичко е просто за престиж.

Посещаемостта на мачовете винаги ме е вълнувала и затова бих искал да взема отношение. Най-лесният начин да се прецени публиката на един стадион, особено с пластмасови седалки, е да се направят малко елементарни сметки за капацитета на отделните блокове - брой редове х среден брой седалки на ред. Така с малко закръгление пресмятам, че под козирката имате 500 седалки, колкото имат и останалите 4 блока в този сектор или общо 2500 седящи места. Секторът около големия вход има един ред повече и затова всеки от четирите му блока е с малко повече седалки - 550, или общо 2200. Оттам нататък е въпрос на преценка до каква степен са запълнени с публика отделните блокове, колко хора са заели места в тези без нови седалки, колко са правостоящите и т.н.
« Последна редакция: 24 Август, 2015, 14:27 от Pleven »

FCD

• Фен
    • Профил
« Отговор #22 -: 24 Август, 2015, 18:46 »
Благодарим, Плевен. И аз ви поздравявам за доброто представяне този сезон и ви пожелавам успех с Литекс днес. С нашата победа и равенството на Нафтата с Верея ви отворихме пътя за пробив нагоре.  ;) Да играем, пък каквото стане.  "Дунав" и "Спартак" са отбори с история, традиции и публика. Аз лично мисля, че спрямо играта и поведението на ниво, "Спартак" е един от отборите в "Б" група тази година, които заслужават най-голямо уважение. Ние до голяма степен сме отбори-събратя по съдба. Освен това веднъж не видях да ни нападнете с нещо или да използвате грозен език, за разлика от представителите на някои други "лауреати", които обаче не постигат нищо повече от това да се излагат с комплексарщина и да дърпат "Дракона" за опашката. Винаги сте били конструктивни и неагресивни и затова лично аз няма как да не ви уважавам. Дори мачовете с вас съм сигурен, че ще са едни от най-нормалните и на европейско ниво, независимо от резултатите. Но това е въпрос на манталитет.

Относно капацитетът, и аз правих подобни сметки и наблюденията ни съвпадат, но в никакъв не бих взел абсолютно становище, след като не съм запознат с официалните данни. Само официалните данни+карти+деца+% гратисчии биха могли да дадат нещо приблизително до истината. Но официалните данни си ги знае само клубът. Онова горе и аз съм го взел просто от един сайт и толкова.

El rio gigante

• Фен
    • Профил
« Отговор #23 -: 24 Август, 2015, 23:14 »
Литекс 2 - Спартак Пл 4:1

Тук просто горя от нетърпение да видя състава на Литекс, с който са играли този мач. За мен това е един много шокиращ резултат, особено заради цифровото изражение. Определено има нещо странно.

El rio gigante

• Фен
    • Профил
« Отговор #24 -: 24 Август, 2015, 23:15 »
Ето го и странното нещо:

"След много слабо съдийство на Валентин Станчев възпитаниците на Бойко Цветков и Роберт Петров бяха победени с 1:4. Главният рефер показа цели 9 жълти и 1 червен картон на плевенчани".

Що ли имам чувството, че съм гледал един такъв филм преди броени часове буквално и що ли нещо не мога да се изненадам...
« Последна редакция: 24 Август, 2015, 23:21 от RIVER »

spartakpleven1919

• Стартиращ
  • **
  • Публикации: 45
  • Одобрение: +19/-1
    • Профил
« Отговор #25 -: 24 Август, 2015, 23:23 »
Ето го и странното нещо:

"След много слабо съдийство на Валентин Станчев възпитаниците на Бойко Цветков и Роберт Петров бяха победени с 1:4. Главният рефер показа цели 9 жълти и 1 червен картон на плевенчани".

Съдията беше престъпник тва е ясно, но резултата лъже много сериозно...изпуснахме ужасно много положения плюс греда при 1-1 и ако си ги бяхме вкарали нещата отиваха на разлика за Спартак. Иначе браво на агитката-доста народ сигурно над 200 човека в сектора за гости плюс над 500 в другите сектори на стадиона. Успех на Дунав-дано влезете-ние нямаме нито пари нито стадион поне тази година.

El rio gigante

• Фен
    • Профил
« Отговор #26 -: 24 Август, 2015, 23:32 »
Мисля, че тези полуфабрикати, наречени втори отбори за благозвучие, ще си ги тикат всячески, че да не изпаднат. За съжаление останалите клубове изпуснаха още в началото на сезона да оспорят сериозно криминалното зачатие на тези втори отбори и не тая особени надежди, че ще се надигне някой и срещу криминалното им оцеляване в дивизията. Медиите пък ще се сетят, че това не е много редно едва като/ако любимото им ЦСКА се намърда в Б група. Изобщо отчайваща, безнадеждна и абсурдна картина в Б група (и) този сезон.

За сведение, съдията на мача ни с Литекс 2 в Русе откровено си ги подпираше, като ни раздаваше на нас картони за нищо, техни нарушения и ситуации за картони подминаваше (явно хората си действат последователно) и за капак не ни свири две очевадни дузпи. Така е то - много супени лъжици от съдийски балтии, добави изнервяне и пропуски за подправка и ето ти я перфектната манджа с грозде...
« Последна редакция: 24 Август, 2015, 23:38 от RIVER »

FCD

• Фен
    • Профил
« Отговор #27 -: 25 Август, 2015, 00:03 »
От цялата работа можем да обобщим: Съдиите ни са отчайващо и скандално слаби. Не бих искал да заявявам и нещо по-сериозно, без да имам реални доказателства. Ежедневно и целодневно чета в медиите оплаквания от кои ли не отбори вече. Списъкът е цялата таблица от "А" до "Б" група и надолу. И на фона на всичко това нямам коментар за подобни извратени приказвания: http://football24.bg/novina/149867-rumen-dimov-otmeniha-ni-chist-gol

DIDAKA

• Напредващ
  • Публикации: 166
  • Одобрение: +8/-1
    • Профил
« Отговор #28 -: 25 Август, 2015, 11:44 »
Литекс 2 - Спартак Пл 4:1

Тук просто горя от нетърпение да видя състава на Литекс, с който са играли този мач. За мен това е един много шокиращ резултат, особено заради цифровото изражение. Определено има нещо странно.

Литекс: Конов(46-Александров), Мицаков, Ил.Миланов(71- Славов), Митов(56-Бонев), Минков, Недялков, Даскалов, Ивайлов, Десподов, Минчев, Йорданов

Pleven

• Напредващ
  • Публикации: 285
  • Одобрение: +20/-2
    • Профил
« Отговор #29 -: 25 Август, 2015, 12:51 »
Литекс стояха добре на терена, но Спартак водеше мача. Вкараха ни с далечен удар в 6-тата мин и след това ги натиснахме и можехме да водим на полувремето. Голът ни дойде след чиста дузпа. Мачът беше много динамичен и без грубости и тези картони за нас направо не разбрах как дойдоха след като не ние се бранехме. За сажаление направихме доста пропуски. Вкараха ни за 2:1 след слабо вкарване в игра на топката от нашия вратар. После се хвърлихме за обрат, но капитанът ни сгреши и им подари една топка. И при 3:1 не се отказахме и накрая ни вкараха след като вече бяхме и без основен защитник.

Като цяло вината си е в нашите, нямаме опитни играчи и това си личи. Но и съдията повлия с многото картони, заради които защитата ни игра твърде предпазливо. Литекс ни отправи не повечи от 5 удара за тези цели 4 гола, които определено не отразяват реално мача.
« Последна редакция: 25 Август, 2015, 13:00 от Pleven »