Автор Тема: Спомени от отминали времена  (Прочетена 10467 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

ЧИЧО МЪРИ

• Фен
  • Публикации: 3099
  • Одобрение: +132/-20
    • Профил
Re: Спомени от отминали времена
« Отговор #60 -: 31 Март, 2022, 10:04 »
📜 От архива на този ден:
На 27 март 1960 г. в Русе гостува известният бразилски тим "Крузейро" за международна приятелска среща срещу "Дунав".
Гледах този мач, бях почти на 12г. и отидох сам. Не помня нищо конкретно от играта, но си спомням огромното мнозинство от хора стичащи се към стадиона на внушителни тълпи. Толкова публика на мач на който съм присъствал у нас никога повече не видях. Може би само на бенефиса на Христо Бонев -Зума, години по-късно, където видях на живо Оверат, Лев Яшин и други европейски звезди.
Разсолков подари на баща ми(най-запаления поклонник на Дунав тогава) снимка с автограф от загрявката преди мача на капитана на бразилците. Преди петнайсетина години подарих тази снимка на Юлиян Йорданов - Дългия, защото бях чувал че колекционира снимки, преса и предмети свързани с любимия ни клуб.

Valan

• Напредващ
  • Публикации: 112
  • Одобрение: +7/-0
    • Профил
Re: Спомени от отминали времена
« Отговор #61 -: 13 Юли, 2022, 22:40 »
Подариха ми купа,за която твърдят,че е на Дунав по повод на мач игран с италианския Перуджа!Дали наистина е малко такъв мач и такава купа?Впрочем открих,че около 1972 г.сме играли мач в Италия завършил 2:2!Моля ,ако някой знае нещо нека сподели.