Автор Тема: Спомени от отминали времена  (Прочетена 10466 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

vivanov

• Administrator
  • Фен
  • Публикации: 5872
  • Одобрение: +95/-11
    • Профил
Спомени от отминали времена
« -: 24 Януари, 2015, 16:41 »
Споделям от фейсбук мнение на един възрастен привърженик на Дунав, който определено заслужава да му се обърне внимание.

Цитат
Уважаеми приятели,не зная дали съм попаднал на точната страница, но ще пробвам. Аз съм на 72 г. и от 10 годишен съм по игрищата и стадионите в Русе. Признавам, че в последните години по здравословни причини не съм постоянно на стадиона. И до сега тръпки ме полазват като чуя "Дунав", особено за онзи тим, който донесе доста слава на града ни. Съжалявам, че не съм събирал повече снимков материал от него време. Все пак разполагам с 3 уникални снимки. Ако представлявате фен клуб и ако събирате архив, мога да Ви ги предоставя. Ако пък установите контакт с мен и в случай, че провеждате сбирки мога да се срещна с Вас и да Ви разкажа спомени за отделни мачове и отделни футболисти, станали легенди пред очите ми. Казвам се Никола Генов, тел. 0896167301
« Последна редакция: 01 Януари, 1970, 02:00 от Guest »

Danube

• Напредващ
  • Публикации: 205
  • Одобрение: +11/-1
    • Профил
Re: Спомени от отминали времена
« Отговор #1 -: 11 Май, 2016, 19:13 »
Здравейте,

Искам да ни попитам дали знаете от къде мога да се сдобия с книгата на Наньо Нанев - "100 години футбол в Русе с марката "Дунав", защото търсих продължително в сайтовете на по-известните книгоиздатели и не я намерих. Благодаря предварително!

zapalqnko64

• Напредващ
  • Публикации: 389
  • Одобрение: +24/-49
    • Профил
« Отговор #2 -: 11 Май, 2016, 22:23 »
Ето защо трябва да сме в А група.Защото има такива хора,които да продължат духът да съществува.Няма ли класа,няма Дунав.

vivanov

• Administrator
  • Фен
    • Профил
« Отговор #3 -: 12 Май, 2016, 00:04 »
Здравейте,

Искам да ни попитам дали знаете от къде мога да се сдобия с книгата на Наньо Нанев - "100 години футбол в Русе с марката "Дунав", защото търсих продължително в сайтовете на по-известните книгоиздатели и не я намерих. Благодаря предварително!

Книгата не се продава на свободния пазар. Свързах се се специално с Нанев и разбрах, че е изчерпана вече. Есента ще има нова с всички мачове на Дунав в "А" група, със състави и голмайстори.

vivanov

• Administrator
  • Фен
    • Профил
« Отговор #4 -: 07 Юни, 2016, 00:40 »
Здравейте,

@Danube: Ще се изпечатат извънредно няколко броя от книгата на Наньо Нанев. Той е информиран за твоя интерес. Може да му звъннеш директно на 0884 788 122.

Danube

• Напредващ
  • Публикации: 205
  • Одобрение: +11/-1
    • Профил
« Отговор #5 -: 03 Юли, 2016, 23:28 »
Благодаря за информацията! Малко късно го виждам, но утре се прибирам в България за кратко, тъй като живея в чужбина. Ще му прозвъня, пък дано да има някое останало копие. И се надявам поне да хвана първите 1-2 домакински мача в зависимост от възможността ми. Благодаря отново! :)

bobbi_Mk

• Стартиращ
  • **
  • Публикации: 91
  • Одобрение: +0/-0
    • Профил
« Отговор #6 -: 24 Септември, 2016, 11:30 »
С Уважение към легендите на Дунав.
The heaven is for everyone.

tipin

• Фен
  • Публикации: 1895
  • Одобрение: +59/-33
    • Профил
« Отговор #7 -: 24 Септември, 2016, 12:02 »
Веднага го познах Богомилов с този мустак.
Какви голове правеше от 20-30 метра.

ЧИЧО МЪРИ

• Фен
  • Публикации: 3099
  • Одобрение: +132/-20
    • Профил
« Отговор #8 -: 24 Септември, 2016, 16:33 »
Това е един от звездните състави на Дунав. Какви играчи тръгнаха от този отбор- Миронов, Диян Ангелов, Валери Кулинов, Йордан Димитров, Богомилов....и доста от тях от школата на Дунав! Сега обаче имаме не по-лош отбор, който жъне дори по-големи успехи.

Pycku

• Напредващ
  • Публикации: 703
  • Одобрение: +11/-2
    • Профил
« Отговор #9 -: 05 Октомври, 2016, 13:21 »
Сега научавам и аз. Поклон.

ПС: Не е ли Георги Ковачев?
ДУНАВ е един, от ДУНАВ ти бъди!

ЧИЧО МЪРИ

• Фен
    • Профил
« Отговор #10 -: 05 Октомври, 2016, 17:35 »
Да, прав си, коригирах си грешката.

rospur

• Стартиращ
  • **
  • Публикации: 57
  • Одобрение: +7/-0
    • Профил
« Отговор #11 -: 06 Октомври, 2016, 11:51 »
Споделих с човек, който познава Младенов и каза, че е жив и в добро здраве/дори говорил с него преди един-два дни/-даже минахме току що покрай къщата му, няма некролози. Явно нещо грешиш, чичо Мъри. За легенда от неговия калибър/играл в мачовете с Рома/ щяха да пишат и медиите, ако беше вярно. От отбора от седемдесетте години не са живи само Слави Дамянов, Парашкевов и споменатия Ковачев. Павел Малинов не бил никак добре със здравето.

ЧИЧО МЪРИ

• Фен
    • Профил
« Отговор #12 -: 06 Октомври, 2016, 12:04 »
Съжалявам, това е голям гаф :-[ Без да иска ме излъгал един приятел на когото пък някой му казал. Безкрайно съжалявам за гафа и в същото време се радвам, че Младенов е жив и здрав!

El rio gigante

• Фен
  • Публикации: 10558
  • Одобрение: +180/-52
    • Профил
« Отговор #13 -: 09 Октомври, 2016, 11:52 »
Игнат дори е в щаба на Дунав като помощник-треньор в момента. Ако се беше случило такова нещо (да не дава Господ), нямаше как да остане незабелязано.
Only the dead fish follow the stream

strongblue

• Нов
  • *
  • Публикации: 15
  • Одобрение: +0/-0
    • Профил
« Отговор #14 -: 09 Октомври, 2016, 12:25 »
С радост ще споделя един детски спомен за Младенов - Господ здраве да му дава!
Бе време, когато Дунав водеше таблицата на АРФГ и случайно присъствах на тренировка на тима на едноименния стадион. Бяхме деца и застанахме непосредствено зад южната врата /към таблото/. Младенов, естествено пазеше и при един удар в момента на плонжа каза - Хванах те, сладка!- Смешното в случая бе, че не успя и топката се оплете в серкмето, както обичахме да наричаме мрежата тогава. Добър вратар с прекрасно пласиране и комуникация с бранителите, които наистина бяха класа.
По онова време имаше много колоритни подвиквания по трибуните. Например "Стуенчо, засучи я!" бе подканяне към Стоян Илиев /Лисика/ да центрира. Обидите към съперника бяха незлобливи и по-скоро смешни. При оказване медицинска помощ към техен играч в края на мач си спомням нещо от сорта "Кво го бавите, бе?, отправено към лекарите, "Мъдите на пастет и да влиза следващият!"