Сега малко за мача за тези, които по различни причини не успяха за този мач или нямат възможност да идват.
Това беше от онези мачове, които се радваш, че отборът ти е бил, но се ядосваш, че е станало толкова трудно. Аз наистина очаквах тежък мач, очаквах Черноморец да окажат съпротива, бидейки от професионалните отбори в групата и имащи някои опитни футболисти. Но това, което видях всъщност разби моите очаквания що се касае до играта и в същото време ги оправда заради резултата.
Истината е, че до 30-та минута на мача вече имахме 3-4 чисти голови ситуации (освен гола) и не знам кое беше това нещо, което извади топката в страни от мрежата на гостите. Веднъж нацелихме и гредата и изобщо мачът се игра изцяло на една врата. И така, както аху-ихи си вървяха нещата дойде тоя шут от 40 метра на Балчик. Много хубав, много плътен удар, топката доби странна парабола и се заби в ъгъла на Сашев. Тези, които казват, че има вина за гола, сигурно имат известно право, от друга страна ударът беше изненадващ, силен, бърз и много точен и нямаше какво много да направи Сашев по темата. Неприятен гол, сигурен съм, че в следващите 99 такива ситуации въпросният играч ще прати топката някъде на Луната, но сега просто го върза.
Второто Росен и Павлин изпуснаха още 2 ситуации сами срещу вратаря, топката облизваше гредата и минаваше встрани. Веселинов също отправи опасен шут, но вратарят им спаси. Изобщо тотален щурм на Дунав, гостите ни дебнеха на контри, но аз не си спомням за цял мач да са сторили нещо кой знае какво като атаки, освен няколко по-неприятни слизания, но или защитата ни се справяше добре, или тя оцапваше нещата, но гостите бяха несъобразителни. Факт е, че освен головия удар, те така и не отправиха друг точен към вратата на Сашев.
Дойде и вторият гол. Много добре изработен след пробив на Веселинов и центриране по земя към Каптиев, който от точката на дузпа вкара без проблеми (и слава Богу!).
И вече си мислех, че просто няма какво да стане, хванахме ги мрежите си, а то какво?! Няколко минутки след това Джелилов щеше да откачи главата на някакъв от Балчик и всичко това в центъра на терена. Абсолютен червен картон, нарушението си беше касапско - няма две мнения. Може би като някакво оправдание може да послужи, че Джелилов малко преди злополучната ситуация е получил комоцио при един сблъсък и надали изобщо е знаел какво прави в тази ситуация. След мача беше откаран в болница.
Накрая обстановката стана доста напечена. Първо техен играч нокаутира нашия лекар, тръгнал да му оказва помощ. Четвъртият съдия дърпаше футболистът да не влезе на терена, за да докладва на главния за случката, двамата буквално се бориха :lol: а съдията за всеобщ потрес го пусна да влезе. После стана една патардия между членове на нашия треньорски щаб (Тотев и Бечо) и тяхната скамейка. Настана някаква суматоха, мачът беше прекъснат за 3-4 минути. И отново играчът на Баличик не беше изгонен (това обаче беше описано от делегата). Все пак Черноморец накрая останаха с човек по-малко, заради втори жълт на техен играч. Но това беше в 93-та минута.
Иначе публиката хубаво ги награби тези селяци, но нека си напомним, че бутилки и такива неща не бива да хвърчат, защото сме с последно на последното предупреждение и това трябва да се има предвид :wink:
Тези дето са псували Сашев и наши играчи не знам какви фенове могат да се наричат, ако тука чакат да видят Касияс и Меси при това за 2 лв, доста са объркали мястото. Всеки може да сбърка, като дори в случая не смятам, че вратарят ни имаше какво да направи повече. На теория със сигурност е можело нещо да направи, напрактика - надали.