Пичове, здравейте на всички!
Преди години бях доста активен, подвизавах се във форума като dunavrs, бях недолюбван от някои от вас и може би с право - възгледите ми тогава са били утопични, по детски вярващи, че накрая винаги всички се нарежда. Е..доста време мина, аз пораснах, видях много неща, дори вече не живея в Русе, но дори за миг не съм спрял да следя ситуацията с отбора и с клуба, защото помня колко много енергия съм давал за това той да продължи да се развива в позитивна посока.
Помня годините, в които нямахме търпение да влезем в тогавашната А група, минахме през участие в евротурнирите(нещо, което до преди това изглеждаше тотално немислимо) и...какво се случи? Ще ви представя моята гледна точка за нещата. Лично за мен много голяма част от хората свиканаха с това представяне, витаеха в облаците, че за Дунав е нормално всяка година да играе на такова високо ниво, съответно след последвалите по-слаби резултати следващия сезон Веско Великов бе махнат. Факт е, че вината за настоящото състояние на клуба е в огромна степен на "ръководството" или каквото е там, НО моля Ви, не забравяйте с какъв негативизъм се коментираше играта на отбора и самия Веско Великов през сезона, довел до освобождаването му.
Странно нещо сме това хората. Винаги търсим причината в някой друг. Слушах интервюто на Люси онзи ден, ами извинявайте, но много правилно го каза - "Уж много фенове, а няма нито един тук на стадиона да види какво е положението". И ако сега може да аргументирате гореспоменатото отсъствие с факта, че отбора вече е много далече от фенската маса, обяснете ми къде бяха всички фенове на отбора по-рано, когато още можеше да се направи нещо. Пука ли Ви наистина за този отбор? От 10 години едни и същи 10 човека пишат в този форум и аз самият виждам, че май в крайна сметка феновете на Дунав са не повече от 200 души. Останалото са/сте пълнеж. Съжалявам, но е така. Не може да не се направи абсолютно нищо като фенска инициатива през всички тези години за да се окаже някакъв натиск ако трябва, просто да се вдигне някакъв шум около отбора и после да се чудим "кой ми сра в гащите"...Да, в Западна Европа не е необходим такъв фенски натиск, но е очевидно, че в България нещата стават по друг начин.
В заключение, наистина пиша тези редове с голяма доза болка, не за друго, а защото очевидно наистина си заслужаваме футболната съдба. Наистина Русе не заслужава отбор в елита, просто защото на почти никой не му пука. И това си е.
Живи и здрави и не забравяйте едно - ДЕЛА ТРЯБВАТ, НЕ ДУМИ.
Искрено ваш, dunavrs.